4 leuke fietsvakanties in Europa

fietsvakanties

Houd jij wel van een avontuurtje? Dan ben jij waarschijnlijk helemaal in jouw nopjes tijdens een fietsvakantie. Europa is namelijk gevuld met prachtige landschappen, mooie culturen en vaak ook mooi weer. En dat is natuurlijk perfect voor een fietsvakantie. De mooiste gebieden en hun fietsroutes zetten wij hieronder voor je op een rij.

1. Duitsland: Elbe-fietsroute

Veel fietsliefhebbers trekken massaal naar Duitsland. Dit komt waarschijnlijk door de verschillende landschappen: zo heb je bergachtig landschap, maar ook groen landschap waarbij je langs rivieren kunt fietsen. Zo heeft Duitsland verschillende fietsroutes en zelfs ook mountainbikeroutes die je in de heuvels kunt volgen. Een populaire fietsroute is de Elberadweg, oftewel de Elbe-fietsroute: een route waarbij je de Elbe volgt van Tsjechië richting Duitsland. Voor deze route kun je e-bikes huren, maar als je zelf op jouw Stromer speed pedelec wil fietsen is dat natuurlijk ook mogelijk.

2. Spanje: fietsen op Mallorca

Veel mensen denken dat Mallorca een eiland is gevuld met knalblauwe baaitjes en hoge bergen. Dat klopt grotendeels, maar naast dat heeft Mallorca veel meer te bieden als het aankomt op landschappen. Het eiland heeft namelijk ook vlak landschap waarbij je lekker ontspannen kunt fietsen tussen de schattige dorpjes door. Natuurlijk kun je ook voor een heuvelachtige route kiezen: het aanbod is groot op Mallorca. Castelli fietskleding aan, een e-bike huren en verken dit prachtige eiland van de Balearen!

Zie ook:  Flamingo’s spotten in Europa

3. Oostenrijk: een meerdaagse fietsvakantie

Oostenrijk is een geliefd vakantieland. Dit komt vooral door zijn prachtige bergen en mooie, schone meren. En daar kun je allemaal van genieten wanneer je een meerdaagse fietsvakantie boekt. Er worden namelijk verschillende fietsroutes aangeboden die meerdere dagen in beslag nemen. Zo kun je de route volgen langs de Donau, of volg de route langs de Bodensee. Deze laatste fietsroute is ongeveer 270 kilometer lang en gaat ook door Duitsland en Zwitserland.

4. Italië: ontdek het noorden

Het noorden van Italië heeft ontzettend veel te bieden. Zo staat het natuurlijk bekend om zijn meren, pittoreske dorpjes en hoge bergen. En hoe mooi is het om dit per fiets te ontdekken? Noord-Italië heeft veel fietsroutes die je kunt volgen met elk hun Italiaanse schoonheden. Zo is een route door de provincie Trentino en Zuid-Tirol favoriet van veel fietsers. Deze route gaat langs het Gardameer en Verona. Bovendien kun je ervoor kiezen om een route af te leggen met de e-bike, speed pedelec of misschien wel met de mountainbike. Voor ieder is er wel wat wils in deze omgeving.