Ardennen vakantie

Ardennen

De Ardennen zijn een heuvel/berg gebied wat officieel in het oosten van België ligt. Als je kijkt naar het heuvelgebied strekt zich dit eigenlijk vanaf Zuid-Limburg in Nederland tot aan Luxemburg. Het midden daarvan is echt compleet bergachtig en zijn officieel de Ardennen. Het is een gewilde locatie omdat het makkelijk aan te rijden is, geen dure tolkosten heeft (denk aan de tol in Frankrijk of vignetten in Zwitserland/Oostenrijk) maar wel echt een totaal andere cultuur en natuur heeft. Het grootste gedeelte in Waals, waardoor Frans in 9 van de 10 gevallen de spreektaal is.

Het landschap

Bijzonder aan het landschap van de Ardennen is dat het voor de Benelux het enige echte berggebied is. Hoewel de hoogste berg in de Ardennen slechts 694 meter hoog is en je niet van hooggebergte kan spreken. Toch is het een aantrekkelijk gebied voor veel vakantiegangers, omdat het een compleet ander landschap is dan het verder platte Nederland en België.

Hoewel in Zuid-Limburg er ook al heuvels zijn, beginnen de echte Ardennen toch pas in België. Daar zijn de heuvels echt kleine bergen en kun je veel langere bergpassen en beklimmingen vinden. Het is dan ook een geweldig gebied om bijvoorbeeld te wandelen, fietsen maar ook raften en kajakken kan prachtig in de Ardennen.

Zie ook:  Servië

Accommodaties

In de Ardennen vind je alle soorten accommodaties. Bijvoorbeeld voor het familieweekend of vriendenweekend kun je grote vakantiehuizen Ardennen vinden. Prachtige huizen die op de heuvels en bergen gebouwd zijn. Voor een beetje extra luxe kunnen we zeker de grote vakantiehuizen Ardennen met zwembad aanraden.  

Het weer

De locatie van de Ardennen is perfect op makkelijke rij-afstand vanuit België en Nederland. Echter is het weer een stuk verraderlijker in de Ardennen dan een ander berggebied als bijvoorbeeld de Alpen of Pyreneeën. Het weer is in principe hetzelfde als in België en Nederland, alleen kan het soms erg spoken tussen de bergen. Buien kunnen langer blijven hangen en kunnen sneller ontstaan in de dalen.