De mooiste plekken van de Benelux

De BeNeLux, ook wel bekend als afkorting voor België, Nederland en Luxemburg. Hier is natuurlijk van alles te doen. Of je nu een echte avonturier bent of houdt van een ontspannen weekendje weg, het kan er allemaal. Ondanks het feit dat we ook in ons eigen land allerlei prachtige plekken hebben, hebben onze zuiderburen ons natuurlijk ook het nodige te bieden. Speciaal daarom hebben we samen met www.bontemuis.nl per land de mooiste plek voor je verder uitgelicht.

België – Mechelen

Houd je niet zo van de drukte, dan is Mechelen een prachtige stad om te bezoeken. Mechelen ligt namelijk tussen de twee drukste steden van België, Antwerpen en Brussel. Juist omdat Mechelen niet heel groot is, is deze stad prima te combineren met een bezoekje aan bijvoorbeeld aan andere stad binnen België of de BeNeLux. In Mechelen kun je terecht voor een heerlijke middag shoppen, maar ook voor een bezoekje aan de vele historische gebouwen met je in Mechelen op de juiste plek. Kortom, een absolute aanrader dus!

Nederland – Amsterdam

Uiteraard mag een bezoekje aan onze hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. In Amsterdam kun je niet alleen urenlang rondstruinen en van winkel naar winkel gaan, maar kun je ook op allerlei verschillende plekken cultuur snuiven. Zo kun je naar het wereldberoemde rijksmuseum, maar ook het bekende Anne Frank huis is een bezienswaardigheid op zich. Heb je het gevoel dat je wel even toe bent aan wat rust, dan kun je op één van de vele gezellige terrassen terecht voor een hapje en een drankje.

Zie ook:  All inclusive vakantie Turkije

Luxemburg – Vianden

Luxemburg is misschien niet direct het eerste land waar je aan denkt als we het hebben over de BeNeLux. Toch kun je hier de meeste bijzondere bezienswaardigeheden zien. Vianden is bijvoorbeeld één van de vele steden waar je terecht kunt voor een bezoekje aan de Ardennen, maar ook kun je hier een bezoekje brengen aan het enorme kasteel gelegen aan de de vallei van de Our. Kortom, genoeg te doen dus! Dus ben jij voornemens om er eens lekker een paar dagen tussenuit te gaan, dan is Luxemburg zeker iets om eens goed over na te denken. Gezien de omvang is het misschien niet direct de plek waar je dagen achter elkaar zou willen verblijven, maar in de combinatie met België kan dit natuurlijk prima.