Het Zwarte Woud in Duitsland

Het Zwarte Woud is als reisbestemming inmiddels zó vermaard dat zowat elke taal wel zijn eigen letterlijke vertaling ervan kent: Black Forest, Forêt Noir, Zwarte Woud. Een Duits middelgebergte en natuurgebied met klinkende “bezienswaardigheden”! De koekoeksklok bijvoorbeeld: Het vrolijk fluitende en piepende slingeruurwerk dat juist dáár in de regio de 18e eeuw werd uitgevonden. De Kirschtorte, bij uitstek de lekkerste slagroomtaart ter wereld, met kirschdrank, kersen en geraspte chocolade. En de onaangetaste natuur, vooral van dichte dennen- en sparrenbossen, die doorsneden wordt door snelstromende beekjes en riviertjes.

Zwarte Woud gebergte

Het Zwarte Woud is een typisch middelgebergte, want de rivierdalen kennen een hoogte van ca. 200 meter boven zee, de wandelingen gaan daar tot zo’n 400 meter boven. De toppen zijn nog hoger maar daar komen de routes niet helemaal, ze verfraaien natuurlijk wél het decor van de wandelingen om je heen. In de winter kan het in Het Zwarte Woud goed sneeuwen maar die smelt snel compleet weg in het voorjaar. Door het vele dennenwoud blijft het landschap vaak heel groen en oogt het ook altijd vriendelijk.

Wandelen in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is al meer dan een eeuw bekend met toerisme, vooral door de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Ook als wandelgebied is het een van de oudste van Duitsland. De lokale bewegwijzering van de wandelroutes is uitstekend te noemen. Maar zelf loopt hier bij een excursie altijd iemand bij alle wandelingen mee, dus heb je optimaal tijd en gelegenheid om van het landschap te genieten. Ook zijn de wandelingen in te korten, dus mocht je halverwege willen terugkeren dan kan dat natuurlijk, als je dat zou willen.

Zie ook:  3 Fantastische campings in Frankrijk

Het Zwarte Woud ligt op slechts ruim 600 kilometer van het midden van Nederland, zeg maar vanaf Utrecht, en met de snelle Duitse treinen hoeft de reis er naartoe niet langer te duren dan pakweg een halve dag. De ideale start van je vakantie is relaxed de trein instappen, dan je coupe opzoeken en je dan lekker laten rijden naar het Zwarte Woud, terwijl je alleen maar van al het moois hoeft te genieten onderweg en je ogen uit te kijken.

Genieten van vakantie in Duitsland

Een vakantie in Duitsland bied je alles wat je maar wilt en wenst. Houd je van hoge bergen, van sneeuw, geniet je van steile hellingen en van de frisse, heldere berglucht? Of houd je toch meer van de zeebries en vind je het heerlijk om het zand onder jouw voeten te voelen? Geniet van romantische wandelingen door de dromerige oude steden en een heerlijk diner met goede wijn. In het land van dichters en denkers, in het midden van Europa, vind je gezinnen, mensen die alleen reizen, en ook winkelliefhebbers en fijnproevers vinden in Duitsland echt alles wat ze maar willen hebben op vakantie. Wat mij betreft is Duitsland een echt goed vakantieland waar alles aanwezig is om van je vakantie een succes te maken!