Vakantie Duitsland

Vakantie in Duitsland – Van de Oostzee tot de Alpen
Nederland is bij de Duitsers uiteraard een zeer populair vakantieland, maar andersom is dat ook het geval. Vele honderdduizenden Nederlanders gaan elk jaar op zoek naar de mooiste steden, de beste vakantieplekjes en de oude historie van het mooie Duitsland. Duitsland is als vakantiebestemming populairder dan ooit tevoren. Beieren en de stranden langs de Oost- en Noordzeekust zijn erg populair. Of het nu gaat om een ​​stedentrip, wellness of actieve vakantie – Duitsland heeft voor ieder wat wils. En dat in elk seizoen van het jaar, want in de zomer is het heerlijk warm en in de herfst en winter is het echt gezellig en knus om even lekker in Duitsland te vertoeven.

Waarom een vakantie in Duitsland?

Duitsland is een zeer veelzijdige reisbestemming: Van de lange zandstranden aan de Noordzee en de Oostzee tot de cultuurrijke steden en dorpen tot de hoge bergen en groene alpenweiden in het zuiden.

-De werken van de grote dichters, muzikanten en denkers maken net zo goed deel uit van de Duitse cultuur als het koude bier in de biertuin – omdat ze in Duitsland gewoon traditioneel mooi zijn.

-Over bier gesproken : Pils, Alt, Kölsch, witbier… de lijst is lang en hopelijk is je dorst groot!

-Met ongeveer 6.800 landelijke musea, 43 UNESCO-werelderfgoedlocaties en meer dan 20.000 podiumkunstengezelschappen, heb je keuze te over wanneer je Duitsland bezoekt.

-Perfect wegennet: Of je nu met de auto, te voet of met de fiets gaat, het gevarieerde landschap van Duitsland kan gemakkelijk en actief worden ontdekt. De autowegen zijn goed en hebben een duidelijke bewegwijzering, de fietspaden zijn breed en worden goed onderhouden en de voetpaden zijn goed te bewandelen.

Onze aanraders voor je vakantie in Duitsland

Bezoek vooral het grote Serengeti Park in Hodenhagen. Er zijn hier maar liefst 1500 wilde dieren te zien en de mix van een dierenpark en een pretpark is gewoon geweldig. Meestal worden de bezoekers al opgewonden als ze met de auto de brede, open omheining inrijden. Als alternatief kun je trouwens ook de tour per bus of jeep doen. Zodra de giraffen, antilopen en neushoorns te zien zijn zul je dan ook echt verbaasd staan. Natuurlijk zijn ook de roofdieren, zoals de schitterende tijgers, de machtige leeuwen, de vele luipaarden en geweldige hyena’s bijzonder indrukwekkend. Er zijn hier zelfs een aantal witte leeuwen en tijgers! Nadat je de Serengeti bent overgestoken kun je direct door naar het pretpark. Hier kun je de rest van de dag doorbrengen, eindeloos in de achtbaan gaan, een gave wildwaterrit maken, het reuzenrad in en op het einde van de dag nog snel even eindigen met een heerlijke maaltijd in de restaurants. Het ideale dagje uit, vooral voor gezinnen, maar ook voor de wat meer avontuurlijk ingestelde mensen.

Zie ook:  Corfu Griekenland

Duitsland Vakantie: Tussen boomtoppen en water

Waarom in de verte kijken? Met dromerige landschappen tussen de Noordzee en de Baltische Zee en de Alpen, levendige steden en een breed scala aan kunst, cultuur en keuken heeft Duitsland voor elk wat wils. De verschillende regio’s hebben hun eigen voordelen. Houd je van bergen, sneeuw, steile hellingen en frisse, heldere berglucht? Of hou je meer van de zeebries en vind je het heerlijk om het zand onder jouw voeten te voelen? Geniet van romantische wandelingen door dromerige oude steden en een stevig diner met goede wijn. In het land van dichters en denkers, in het midden van Europa, vind je gezinnen, mensen die alleen reizen, winkelliefhebbers en fijnproevers hebben ook het juiste aanbod voor hun vakantie – direct voor de deur.