Vakantie in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol vakantie

Ben je er klaar voor om deze zomer op vakantie te gaan? Je hebt hoogstwaarschijnlijk heel hard gewerkt en wilt eindelijk even goed gaan ontspannen, samen met je vrouw en je kinderen of met vrienden of juist heerlijk alleen. Wat je gezelschap ook zal zijn: iedereen verdient op zijn tijd een goede vakantie, zodat je daarna weer helemaal opgeladen verder kunt gaan met het hectische leven dat je leidt. Weet je al waarheen je wilt op vakantie? Je kunt ervoor kiezen om heel ver te gaan reizen naar bijvoorbeeld Bali of Nieuw-Zeeland, maar je kunt het ook dichterbij huis zoeken. Wat dacht je van een vakantie boeken naar Zuid-Tirol?

Wat is Zuid-Tirol eigenlijk en waar ligt het precies?

Zuid-Tirol is een geweldige provincie in Italië en ligt in Italië het meest noordelijk en is autonoom. Zuid-Tirol hoort ook bij de autonome regio Trentino-Zuid-Tirol. De provincie heeft een grote oppervlakte van 7.400 vierkante kilometer en op deze oppervlakte wonen ongeveer 532.000 inwoners. De hoofdstad van de provincie Zuid-Tirol is de prachtige stad Bolzano – ook wel bekend als Bozen, maar omdat Zuid-Tirol in Italië ligt, hanteren we in dit artikel graag de Italiaanse schrijfwijze. In dit artikel vertellen we je graag uitgebreid alles over de vijf belangrijkste steden in Zuid-Tirol, zodat jij die deze zomer nog kunt gaan bezoeken.

We zullen dus met alle liefde de vijf belangrijkste steden van Zuid-Tirol in deze en onderstaande alinea’s gaan bespreken en hiervoor hanteren we de Duitse spelling. Het gaat om de volgende steden: Bozen, Meran, Brixen en Leifers en Bruneck. Allereerst hebben we het graag over het prachtige Bozen. Dit is de hoofdstad en ook meteen de grootste stad van Zuid-Tirol. Er wonen meer dan 100.000 mensen in Bozen en de meeste mensen die in Bozen wonen spreken Duits (al zullen de meeste mensen ook wel een woordje Italiaans kunnen). Maar wat maakt Bozen nu zo’n geweldige stad om eens tijdens een vakantie te bezoeken?

Dit is de vraag die we nu gaan beantwoorden: wat maakt Bozen zo’n geweldige stad om tijdens je vakantie te gaan bezoeken en wat kun je hier eigenlijk doen? Vele toeristen bezoeken jaarlijks Bozen en dit komt vooral omdat je er heerlijk kunt fietsen, wandelen, bergbeklimmen, skiën, wijn drinken en eten. Maar dit zijn ook dingen die je op andere plekken goed kunt doen. Wat maakt Bozen echt specifiek een fijne plek om naartoe te gaan? Er zijn bijvoorbeeld drie heel bijzondere kastelen en je hebt de Dom van Bozen. Daarnaast vind je in Bozen het Zuid-Tiroler Archeologiemuseum. Hier is de ijsmummie Ötzi te zien.

Wat valt er nog meer te beleven in andere steden in Zuid-Tirol?

Als het goed is hebben we je nu genoeg argumenten gegeven waarom het geweldig is om Bozen in Zuid-Tirol eens te gaan bezoeken, maar we bespreken ook graag andere mooie steden in het geweldige Zuid-Tirol. Wat dacht je van Meran? Meran is na Bozen de grootste stad van Zuid-Tirol. Vroeger, toen Zuid-Tirol nog een graafschap was, was Meran nog de hoofdstad, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Na de Eerste Wereldoorlog hoorde Meran, net als de rest van Zuid-Tirol, bij Italië. Tegenwoordig is Meran, vooral na de Eerste Wereldoorlog, misschien wel de meest toeristische stad van heel het prachtige Zuid-Tirol.

Zie ook:  Corfu Griekenland

Maar wat maakt Meran zo toeristisch en dus de moeite waard om te gaan bezoeken? Het is vooral een soort sfeer die je proeft als je door Meran rondwandelt. Je ziet veel oude gebouwen, maar ook prachtige natuur in de verte en om je heen en juist die combinatie maakt dat het in Meran zo fijn vertoeven is. Misschien is het leuk om hier in de zomer heen te gaan op een speciale datum (die ieder jaar een beetje verschilt). Op deze datum wordt in Meran namelijk de halve marathon van Meran gehouden. Dit is een hardloopwedstrijd van 21,1 kilometer en ook toeristen kunnen, als zij dit uiteraard willen, meedoen aan deze wedstrijd.

Waarom zou je naar Brixen, Leifers of Bruneck willen gaan?

Naast Bozen en Meran zou je wat ons betreft uiteraard ook Brixen, Leifers en Bruneck moeten gaan bezoeken. Dit komt wat betreft ons vooral vanwege het feit dat je dan een compleet beeld zult krijgen van Zuid-Tirol. Je kunt bijvoorbeeld met je auto van stad naar stad gaan reizen of met je camper of desnoods met de motor. Hoewel dit wel heel uitdagend is, gebeurt het zeker wel: per fiets. Al moet je wel een liefhebber zijn van de hoogteverschillen. Het feit blijft dat Zuid-Tirol een geweldig gebied en dat je dit ook gaat ervaren in Brixen, Leifers en Bruneck. We wensen je heel veel plezier met je vakantie.

Mocht je nog vragen hebben over je vakantie richting Zuid-Tirol of als je juist meer wilt weten over specifiek Brixen, Leifers of Bruneck, dan kun je altijd de andere artikelen op deze website raadplegen. En anders kun je ons ook altijd via het contactformulier op deze website benaderen als je nog meer zou willen weten. We staan je altijd graag te woord, want ons doel is, en daar worden we ook heel vrolijk van, dat jij een onvergetelijke vakantie zult hebben. Maar dat moet in Zuid-Tirol absoluut gaan lukken, zeker in de bovengenoemde steden zoals in Meran en Bozen. Geniet van de natuur, geniet van de oude gebouwen en geniet van de rust.