Het weer komende zomer 2023

weer zomer 2022

Dat het iedere zomer in Nederland weer een ontzettende verrassing is of we mogen genieten van een flinke periode zon, dat zijn we inmiddels wel gewend. Waar het de ene zomer bovengemiddeld warm is, kunnen we de andere zomer de zonnige dagen op één hand tellen. Voor de zomer van 2023 ziet het er vooralsnog ontzettend goed uit! De eerste paar zonnige dagen hebben we inmiddels achter de rug en als we de voorspellingen mogen geloven, worden we deze zomer op onze wenken bedient. De exacte voorspellingen voor de zomer van 2023 zijn natuurlijk nog lastig te maken, toch kunnen we al wel globaal zien wat het weer zal gaan doen.Warm en droog

Volgens de geleerden, zal de zomer van 2023 in het teken staan van vooral warmte en droogte. De warmte is voor de meesten natuurlijk ontzettend fijn, maar de daar bijhorende droogte daarentegen zal z’n weerslag hebben op onder andere de oogst van aardappelen en bepaalde groentes. Vooral in de periode van juni t/m augustus kunnen we in ons land enorme droogte verwachten moeten we rekening houden met enorme warme en ook weinig neerslag. Waar de temperatuur doorgaans gemiddeld zo tussen de 22 en 26 graden zal zijn, hebben we ook net als voorgaande jaren te maken met flinke uitschieters van tot wel boven de 30 graden!

Zie ook:  Weer Gardameer


Vakantie in eigen land

Het grote voordeel van een warme zomer, is dat een vakantie in eigen land natuurlijk ineens een stuk aantrekkelijker wordt. Waar we tot voort massaal de landsgrenzen overgingen, zien we nu steeds vaker dat we het een stukje dichterbij huis zoeken. Ondanks dat er in Nederland tal van prachtige plekken zijn waar het heerlijk vertoeven is, hebben we wel de zekerheid van een warme zomer nodig. Uiteraard is dit nooit met volledige zekerheid te voorspellen, maar met de hedendaagse techniek komen ze wel een heel eind. Dus heb jij nog geen vakantie gepland, dan is het zeker een overweging waard om een mooi camping in eigen land op te zoeken, want de voorspellingen voor de zomer van 2023 zijn rooskleurig!