Weer Aix-en-Provence

Het weer in Aix-en-Provence is heerlijk warm en zonnig, met milde winters en warme zomers. De stad heeft een mediterraan klimaat en is omgeven door prachtige natuur, waaronder lavendelvelden en wijngaarden. In dit artikel bespreken we hoe het weer in Aix-en-Provence is, wat er te doen is in de stad en omgeving en geven we een tabel met de gemiddelde temperatuur per maand.

Het weer in Aix-en-Provence

Aix-en-Provence heeft warme, droge zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden (juni-augustus) is ongeveer 28°C, terwijl de gemiddelde temperatuur in de wintermaanden (december-februari) rond de 10°C ligt. De meeste regen valt in de winter, maar over het algemeen is het weer in Aix-en-Provence droog en zonnig. De stad heeft gemiddeld 300 dagen zon per jaar, wat betekent dat de kans op een zonnige dag groot is, zelfs in de wintermaanden.

Wat te doen in Aix-en-Provence

Aix-en-Provence heeft veel te bieden voor bezoekers, zoals historische gebouwen, kunstgalerijen, winkels, restaurants en cafés. De stad heeft ook een bruisend nachtleven en is vooral populair onder studenten. Hieronder vindt u enkele aanbevelingen voor activiteiten en bezienswaardigheden in de stad.

  • Cours Mirabeau: Dit is een van de belangrijkste straten in Aix-en-Provence en staat bekend om zijn prachtige fonteinen, cafés en winkels. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad.
  • Place de l’Hôtel de Ville: Dit plein is het hart van de stad en is omgeven door historische gebouwen, waaronder het stadhuis en de kathedraal Saint-Sauveur. Het is ook een geweldige plek om te genieten van een drankje of een maaltijd in een van de vele restaurants.
  • Musée Granet: Dit museum herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken uit verschillende periodes, waaronder werken van bekende kunstenaars zoals Picasso en Cézanne.
  • Atelier Cézanne: Dit is de voormalige werkplaats van de beroemde kunstenaar Paul Cézanne en is nu een museum. Hier kunt u de omgeving zien die Cézanne heeft geïnspireerd tot het maken van veel van zijn schilderijen.
  • Mont Sainte-Victoire: Dit is een berg die ten oosten van de stad ligt en vaak werd geschilderd door Paul Cézanne. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende natuur.
Zie ook:  Weer Gardameer

Gemiddelde temperatuur per maand

MaandGemiddelde Temperatuur (°C)Gemiddelde Neerslag (mm)Aantal Zonuren per dag
Januari9484
Februari10455
Maart12446
April15697
Mei19628
Juni23349
Juli261410
Augustus25519
September22837
Oktober18976
November13724
December10494
Weer Aix-en-Provence, Frankrijk