Weer Albanië

Albanië is een van de verborgen parels van Europa. Het is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, prachtige stranden en bergen, en een heerlijke keuken. Hoewel Albanië nog niet zo bekend is bij toeristen, wordt het steeds populairder als vakantiebestemming.

Het weer in Albanië

Albanië heeft een mild en aangenaam klimaat, vooral in de zomermaanden. Temperaturen kunnen oplopen tot 30 graden Celsius in de zomer, terwijl de winters mild en vochtig zijn met temperaturen rond de 10 graden Celsius.

Top 3 bezienswaardigheden van Albanië

  1. Berat: Een prachtige stad in het zuiden van Albanië, bekend om zijn middeleeuwse architectuur en unieke ligging tussen twee rivieren. Het is een UNESCO-werelderfgoed en wordt vaak “de stad van de duizend ramen” genoemd vanwege de vele ramen in de oude huizen.
  2. Albanese Rivièra: Een prachtige kustlijn aan de Ionische Zee, met helderblauw water en prachtige stranden. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Er zijn ook veel kleine stadjes en dorpen langs de kust die het bezoeken waard zijn.
  3. Butrint: Een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Albanië, gelegen in het zuiden van het land. Het was een oude Griekse en Romeinse stad en heeft een rijke geschiedenis. Bezoekers kunnen de overblijfselen van tempels, theaters, en andere oude gebouwen verkennen.
Zie ook:  Weer Straatsburg

Gemiddeld weer per maand in Albanië

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Gemiddelde neerslag (mm)
Januari9132
Februari10133
Maart12123
April16101
Mei2185
Juni2547
Juli2820
Augustus2831
September2575
Oktober20140
November15208
December11177