Weer Barcelona

Het weer in Barcelona kan in de verschillende seizoenen sterk variëren. Als je van plan bent om Barcelona te bezoeken, is het handig om te weten wat je kunt verwachten. In dit artikel zullen we het weer in Barcelona per maand bespreken en een reisadvies geven voor elk seizoen.

Januari – Februari – Maart

De wintermaanden in Barcelona zijn over het algemeen mild, maar er kan af en toe regen vallen. De gemiddelde temperatuur in januari is ongeveer 13 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in maart stijgt naar ongeveer 16 graden Celsius. Het kan echter ’s nachts nog steeds behoorlijk koud worden, dus het is aan te raden om warme kleding mee te nemen. De zeetemperatuur is nog te koud om te zwemmen.

Reisadvies: Als je Barcelona in deze periode wilt bezoeken, breng dan warme kleding en een paraplu mee voor de mogelijke regen. Het is minder druk dan in de zomer, dus het is een goede tijd om bezienswaardigheden te bezoeken zonder drukte.

April – Mei – Juni

Dit is de lenteperiode in Barcelona en het weer wordt aangenaam. De gemiddelde temperatuur in april is ongeveer 18 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in juni stijgt naar ongeveer 24 graden Celsius. Het regent minder dan in de wintermaanden en de zon schijnt vaker. De zeetemperatuur begint te stijgen, maar het is nog steeds fris om te zwemmen.

Reisadvies: Dit is een geweldige tijd om Barcelona te bezoeken, vooral in mei wanneer het Primavera Sound-festival plaatsvindt. Houd er rekening mee dat de stad drukker kan zijn vanwege het toeristenseizoen.

Zie ook:  Weer Franse Alpen

Juli – Augustus – September

Dit zijn de zomermaanden in Barcelona en het weer is warm en droog. De gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 28 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in september daalt naar ongeveer 24 graden Celsius. Dit is het hoogseizoen voor toeristen en het kan erg druk zijn in de stad en op de stranden. De zeetemperatuur is aangenaam voor zwemmen.

Reisadvies: Als je van de zomerhitte houdt en van plan bent om te genieten van het strand, is dit de beste tijd om Barcelona te bezoeken. Het kan echter erg druk zijn, dus wees voorbereid op lange wachtrijen en hoge prijzen.

Oktober – November – December

De herfst en winter in Barcelona zijn mild en rustig. De gemiddelde temperatuur in oktober is ongeveer 20 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in december daalt naar ongeveer 13 graden Celsius. Het regent meer dan in de zomermaanden, maar het is nog steeds aangenaam om buitenactiviteiten te ondernemen. De zeetemperatuur begint te dalen en wordt te koud om in te zwemmen.

Overzicht weer Barcelona

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Gemiddelde zeetemperatuur (°C)
Januari1313
Februari1413
Maart1513
April1715
Mei2018
Juni2422
Juli2725
Augustus2726
September2524
Oktober2121
November1717
December1414

Let op: deze temperaturen zijn gemiddelden en kunnen variëren afhankelijk van het weer en de locatie in Barcelona. Het is altijd aan te raden om de meest recente weersvoorspellingen te raadplegen voordat u uw reis plant.