Weer Berlijn

Het weer in Berlijn kan sterk variëren gedurende het jaar. In de zomer kan het er warm en zonnig zijn, terwijl het in de winter koud en besneeuwd kan zijn. Het is dus belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten tijdens je reis naar Berlijn. In dit artikel zullen we het weer in Berlijn per maand bespreken, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Januari – Februari

In januari en februari is het winter in Berlijn. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de -1°C en 3°C. Het kan in deze maanden flink koud worden en er kan zelfs sneeuw vallen. De dagen zijn kort en donker, wat betekent dat er weinig zonlicht is. Het is dus belangrijk om warme kleding en goede schoenen mee te nemen.

Maart – April

In maart begint het lenteweer te komen. De temperaturen stijgen geleidelijk en liggen gemiddeld tussen de 4°C en 10°C. In april wordt het nog warmer, met gemiddelde temperaturen tussen de 7°C en 16°C. Dit is een goede periode om Berlijn te bezoeken, omdat het weer aangenamer wordt en er minder kans is op koude en regenachtige dagen.

Mei – Juni

In mei en juni is het lente in volle gang en begint het weer warmer te worden. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 12°C en 22°C. Dit is een perfecte periode om de stad te verkennen, want de bomen zijn in bloei en de stad ziet er prachtig uit. De dagen worden ook langer, wat betekent dat je meer tijd hebt om van de stad te genieten.

Zie ook:  Weer Parijs

Juli – Augustus

In juli en augustus is het hoogzomer in Berlijn. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 18°C en 24°C. Dit is een populaire periode om Berlijn te bezoeken, omdat het weer perfect is om de stad te verkennen. Het kan wel druk zijn met toeristen, dus houd daar rekening mee als je Berlijn in deze periode wilt bezoeken.

September – Oktober

In september wordt het weer langzaam koeler en liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 14°C en 20°C. In oktober begint de herfst en kan het weer onvoorspelbaar zijn. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 8°C en 14°C. Dit is een goede periode om Berlijn te bezoeken als je van herfstkleuren houdt.

November – December

In november en december begint de winter weer terug te komen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 1°C en 6°C. Er kan sneeuw vallen en het kan flink koud worden. In december is de stad prachtig versierd voor de feestdagen en zijn er veel kerstmarkten. Dit kan een leuke periode zijn om de stad te bezoeken, maar het is belangrijk om warme kleding mee te nemen.

Overzicht weer Berlijn

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Gemiddelde neerslag (mm)
Januari-0,542
Februari0,633
Maart4,738
April9,638
Mei14,558
Juni18,064
Juli19,666
Augustus19,263
September15,445
Oktober10,537
November4,442
December1,149

Let op dat deze cijfers slechts een indicatie zijn van het gemiddelde weer in Berlijn per maand en dat de werkelijke omstandigheden kunnen variëren. Het is altijd verstandig om de weersvoorspellingen voor uw specifieke reisdata in de gaten te houden en uw reisplannen daarop aan te passen.