Weer Franse Alpen

De Franse Alpen zijn een van de mooiste bergketens ter wereld. Het biedt een fantastisch landschap dat zich uitstrekt over 3 departementen: Savoie, Isère en Haute-Savoie. Het gebied is de thuisbasis van vele skigebieden en biedt een scala aan buitenactiviteiten, waaronder wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken en paragliden.

Het weer in de Franse Alpen

Het weer in de Franse Alpen is afhankelijk van het seizoen en de hoogte van het gebied. In de wintermaanden valt er veel sneeuw en zijn de temperaturen laag, terwijl de zomermaanden zonnig en aangenaam zijn met temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Het voorjaar en najaar kunnen wisselvallig zijn, met soms nog sneeuwval op hogere hoogtes.

Top 3 bezienswaardigheden van de Franse Alpen

  1. Mont Blanc: Het is het hoogste punt van Europa en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en bergbeklimmers van over de hele wereld.
  2. Annecy: Een pittoresk stadje aan de voet van de Franse Alpen. Het is bekend om zijn prachtige meer en middeleeuwse architectuur. Het is een geweldige plek om te wandelen, fietsen of te genieten van een boottocht op het meer.
  3. Les Deux Alpes: Een populaire skibestemming in de Franse Alpen, bekend om zijn hoge pistes en uitdagende afdalingen. Er zijn ook verschillende activiteiten beschikbaar in de zomer, waaronder wandelen en mountainbiken.
Zie ook:  Weer Parijs

Gemiddeld weer per maand in de Franse Alpen

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Gemiddelde neerslag (mm)
Januari-381
Februari-277
Maart183
April693
Mei11107
Juni1693
Juli1980
Augustus1988
September1593
Oktober10101
November393
December-185