Weer Fuertaventura

Fuertaventura is een van de Canarische eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 100 kilometer ten westen van Marokko. Het eiland heeft een subtropisch klimaat met warme temperaturen het hele jaar door. In dit artikel zullen we het weer op Fuertaventura bespreken en enkele bezienswaardigheden aanbevelen die u niet mag missen tijdens uw reis.

Het weer op Fuertaventura

Fuertaventura heeft een subtropisch klimaat met milde winters en warme zomers. De temperaturen op het eiland blijven het hele jaar door tussen de 20 en 30 graden Celsius. De wintermaanden zijn gemiddeld iets koeler dan de zomermaanden, met temperaturen tussen de 17 en 24 graden Celsius. De zomermaanden, van juni tot en met september, zijn het warmst met temperaturen tussen de 26 en 30 graden Celsius. Fuertaventura heeft ook het hele jaar door veel zonneschijn, met gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar.

Gemiddelde weer per maand op Fuertaventura:

MaandGemiddelde temperatuurGemiddelde neerslag
Januari20°C16 mm
Februari20°C15 mm
Maart21°C9 mm
April22°C6 mm
Mei24°C2 mm
Juni27°C1 mm
Juli29°C1 mm
Augustus29°C1 mm
September28°C6 mm
Oktober26°C12 mm
November23°C23 mm
December21°C20 mm

Bezienswaardigheden op Fuertaventura

Fuertaventura heeft een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens uw reis. Hier zijn enkele aanbevelingen:

  1. Corralejo – Dit is een levendige badplaats aan de noordkust van Fuertaventura. Het heeft prachtige stranden, kristalhelder water en een bruisend nachtleven.
  2. Betancuria – Dit is de voormalige hoofdstad van Fuertaventura en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het dorpje is beroemd om zijn witgekalkte huizen en oude kerk.
  3. Oasis Park – Dit is een groot dierenpark in het zuiden van Fuertaventura. Het heeft een scala aan exotische dieren, zoals olifanten, giraffen en pinguïns.
  4. Jandía – Dit is een prachtig strand aan de zuidkust van Fuertaventura en is een van de langste stranden op het eiland. Het strand heeft wit zand en kristalhelder water, perfect om te zwemmen en te zonnebaden.
  5. Lobos Island – Dit kleine eiland ligt ten noorden van Fuertaventura en is een natuurreservaat. Het heeft een aantal mooie stranden en wandelpaden die u kunt bewandelen.
  6. Cueva del Llano – Dit is een grottenstelsel in het binnenland van Fuertaventura. Het heeft een aantal indrukwekkende kamers en tunnels die u kunt verkennen tijdens een begeleide tour.
  7. Casa Museo Unamuno – Dit is een museum gewijd aan de Spaanse schrijver en filosoof Miguel de Unamuno. Het museum bevindt zich in zijn voormalige huis op Fuertaventura en bevat persoonlijke voorwerpen, boeken en documenten van de schrijver.
  8. Acua Water Park – Dit is een groot waterpark in Corralejo en biedt een scala aan waterglijbanen, zwembaden en attracties voor het hele gezin.
  9. Kortom, Fuertaventura is een prachtige bestemming voor een zonnige vakantie met veel activiteiten en bezienswaardigheden om te verkennen. Of u nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, ontspanning op het strand of cultuur en geschiedenis, u zult zeker genieten van uw tijd op dit prachtige eiland. Vergeet niet om voldoende zonnebrandcrème mee te nemen, want het kan behoorlijk heet worden op Fuertaventura!
Zie ook:  Weer Lissabon