Weer Liechtenstein

Liechtenstein is een klein vorstendom in het hart van Europa, gelegen tussen Zwitserland en Oostenrijk. Het land is een verborgen parel in de Alpen, met een prachtig berglandschap, middeleeuwse kastelen en een rijke geschiedenis.

Het weer in Liechtenstein

Liechtenstein heeft een continentaal klimaat met koude winters en warme zomers. De temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 25 graden Celsius, terwijl de winters koud en besneeuwd zijn met temperaturen rond het vriespunt.

Top 3 bezienswaardigheden van Liechtenstein

  1. Vaduz: De hoofdstad van Liechtenstein is een prachtige stad met veel historische gebouwen, waaronder het kasteel van Vaduz. Het kasteel is de thuisbasis van de prins van Liechtenstein en is niet toegankelijk voor het publiek, maar de stad zelf is een geweldige plek om te verkennen.
  2. De Rijn: De Rijn stroomt door Liechtenstein en biedt veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen en kajakken. Er zijn ook veel prachtige uitzichtpunten langs de rivier die het bezoeken waard zijn.
  3. Gutenberg Castle: Een middeleeuws kasteel gelegen op een heuvel boven de stad Balzers. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en heeft een interessante geschiedenis.
Zie ook:  Weer Zwitserland

Gemiddeld weer per maand in Liechtenstein

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Gemiddelde neerslag (mm)
Januari-248
Februari053
Maart372
April780
Mei12118
Juni15154
Juli17158
Augustus16139
September13103
Oktober984
November471
December-161