Weer Lyon

Het weer in Lyon kan per seizoen sterk verschillen. In de zomer kan het er behoorlijk warm worden, terwijl de winters vaak koud zijn en gepaard gaan met sneeuwval. In dit artikel lees je meer over het weer in Lyon en wat er zoal te doen is in de stad.

Het weer in Lyon

Lyon heeft een gematigd klimaat met invloeden van zowel de Middellandse Zee als het binnenland. Dit zorgt voor milde winters en warme zomers. Over het algemeen valt er het hele jaar door neerslag, hoewel de maanden mei tot en met september het droogst zijn.

In de zomer kan het in Lyon behoorlijk warm worden, met temperaturen die kunnen oplopen tot zo’n 30 graden Celsius. De warmste maanden zijn juli en augustus. In de winter daarentegen kan het flink koud worden, met temperaturen die soms onder het vriespunt dalen. Sneeuwval is in deze periode dan ook niet ongebruikelijk.

Zie ook:  Weer Rhodos

Wat te doen in Lyon

Lyon is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Het oude centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt vele historische gebouwen, waaronder de kathedraal van Lyon en de basiliek van Notre-Dame de Fourvière. Ook zijn er vele musea te bezoeken, zoals het Museum voor Schone Kunsten en het Gallo-Romeins Museum.

Daarnaast is Lyon ook een culinaire stad bij uitstek. Het staat bekend om zijn vele restaurants en bouchons, traditionele Lyonese eetgelegenheden waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals quenelles en andouillette. Ook is er de beroemde markt Les Halles de Lyon, waar je heerlijke producten kunt kopen zoals verse kaas en worst.

Gemiddelde temperatuur per maand in Lyon

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperatuur per maand in Lyon:

MaandGemiddelde temperatuur (°C)
Januari3
Februari4
Maart8
April11
Mei15
Juni19
Juli22
Augustus22
September18
Oktober13
November7
December4
Weer Lyon, Frankrijk