Weer Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje en bovendien ook thuishaven van verschillende prachtige architectonische gebouwen. Niet een stad waar je op het eerste oog snel voor zal kiezen als het gaat om een vakantie. Vooral niet gezien het feit dat het centraal in Spanje gelegen is en je dus geen toegang hebt tot de zee. Toch is en blijft Madrid onverminderd populair bij veel toeristen van binnen- en ook buiten Europa. Vooral in de zomermaanden is het heerlijk vertoeven in de Spaanse hoofdstad. Maar hoe zit het eigenlijk met de rest van de maanden?

Januari

De eerste maand van het jaar is ook in Madrid niet direct de aantrekkelijkste maand. Het is vooral regenachtig en ook het kwik zal niet boven de 10 graden komen. De nachten kunnen zelfs tot onder het vriespunt dalen, waardoor het niet bepaald uitnodigt voor een citytrip of zelfs vakantie.

Februari

Februari is net als in januari, qua weer in Madrid niet één van de aantrekkelijkste maanden. Met een gemiddelde temperatuur van 12 graden overdag en 2 graden Celsius ‘s nachts, is het vooral kil en koud. De kans op neerslag is relatief groot, waardoor het ook voor de Madrilenen zelfs geen aangenaam weer is.

Maart

In maart begint ook in Madrid voorzichtig het voorjaar. Het weer is een stuk zachter, maar de kans op af en toe een bui blijft bestaan. Met een gemiddelde temperatuur van 16 graden overdag, is het wel een perfecte periode om het nodige van de stad zelf te kunnen zien, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je het zweet blank op de rug hebt staan.

April

April is bij uitstek geschikt om te kunnen genieten van het voorjaarsweer in Madrid. De Spaanse hoofdstad, die bol staat van de bezienswaardigheden, is niet voor niets rondom deze periode populair als bestemming voor een stedentrip. Met een gemiddelde temperatuur van 19 graden en af en toe een bui, is het weer ideaal voor een trip vol bezienswaardigheden.

Mei

Het weer is mei begint voorzichtig te lijken op de zomer. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius overdag en overwegend zonnig, daalt ook het kwik tijdens de nachtelijke uren niet verder dan gemiddeld 13 graden.

Zie ook:  Weer Gardameer

Juni

Vanaf juni kunnen we wel stellen dat de zomer echt is begonnen. Met een temperatuur overdag die kan oplopen tot wel 28 graden, is het heerlijk om te genieten van het warme weer in Madrid. Ga je op citytrip, plan dan vooral je activiteiten in de ochtend, zodat je ‘s middags een duik kunt nemen in het zwembad.

Juli

Waar de temperatuur in juni al heerlijk was, doet juli er nog even een paar graden bij bovenop. Met een gemiddelde temperatuur van 33 graden, is het de ideale periode voor een zonvakantie.

Augustus

Net als juli, is ook het weer in augustus in Madrid heerlijk. Met een gemiddelde temperatuur van eveneens boven de 30 graden, is augustus met haar 32 graden dus ook heerlijk vertoeven in de Spaanse hoofdstad.

September

September is een perfecte maand om te kunnen genieten van de nazomer in Madrid. Met een temperatuur van gemiddeld 27 graden overdag, kun je hier niet alleen genieten van het weer, maar is de temperatuur ook prima voor één of meerdere activiteiten.

Oktober

Het weer in oktober in Madrid is relatief zacht en bij tijd en wijlen ook prima vertoeven. Omdat Madrid centraal is Spanje is gelegen, heb je er weinig tot geen last van wind. Dit maakt het dat de temperatuur in oktober gemiddeld uitkomt op zo’n 21 graden Celsius. Wel is de kans op regen wat groter dan in september.

November

Ook in Madrid is het weer in november ineens een stuk minder. Met een gemiddelde temperatuur van 14 graden overdag, is de kans op wisselvallig weer een stuk groter, dan de voorgaande maanden.

December

De kans dat je in Madrid in december een witte kerst hebt, die is relatief groot. Met een temperatuur van gemiddeld 10 graden overdag, ken de maand december in Madrid ook koudere dagen. Het is er vrij koud, maar wel heerlijk om even een frisse neus te kunnen halen voor de Madrilenen.