Weer Mallorca

Mallorca, één van de populaire eilanden van de Balearen, die bestaat uit Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Niet alleen is Mallorca mateloos populair bij veel feestende vakantiegangers, maar kent het ook de prachtigste plekken, met straks helderblauw water. Omdat het weer op Mallorca helaas niet het hele jaar door geschikt is om te kunnen genieten van de zon, de zee en het strand, is het prettig te weten welke temperaturen je in welke periode kunt verwachten. Zo weet je namelijk exact welke periode het geschiktst is voor vakantie.

Het klimaat op Mallorca

Mallorca staat bekend als een eiland met een mediterraan klimaat. Dat houdt in dat de zomers warm zijn en de winters redelijk mild tot zacht. Om je een idee te geven hoe het weer op Mallorca van maand tot maand is, hebben we niet alleen de temperaturen inzichtelijk gemaakt voor je, maar ook de kas op neerslag.

Januari

Het weer op Mallorca in januari is vooral nat. De temperatuur ligt gemiddeld overdag rond een graad of 15 en de nachten zijn koud, waarbij het kwik vaak niet boven de 5 graden Celsius zal komen. Het gemiddelde aantal dagen dat er regen valt in de eerste maand van het jaar, zijn er 9. We kunnen dus wel stellen dat januari een natte maand is op dit eveneens zo zonnige eiland,

Februari

Februari is in grote lijnen te vergelijken met januari. Met een temperatuur overdag welke een graad hoger ligt dan in januari en dus op 16 graden Celsius ligt, geldt dit extra graadje ook voor de nachten. Het enige lichtpuntje, is dat deze maand een stuk droger is.

Maart

In maar zien we een voorzichtige stijging van de temperatuur, zoals we deze graag richting de zomermaanden willen zien. Ondanks een gemiddelde temperatuur van 17 graden, is de kans op een heerlijk voorjaarszonnetje in deze periode al een stuk groter, dan de eerste twee maanden van het jaar. Qua regendagen moet je rekening houden met zo’n 8 dagen.

April

Het weer op Mallorca in april is al direct een stuk aangenamer. Dit is ook direct de eerste maand waarin het kwik de 20 graden aantikt. Met een gemiddelde temperatuur van 9 graden in de nacht, zijn de nachten nog niet bepaald aangenaam. Qua regendagen zijn het er in april nog maar 6.

Zie ook:  Weer Sicilië

Mei

Het weer in mei op Mallorca is voor veel vakantiegangers aangenaam genoeg om er hun tijd door te brengen. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden, zien we dat het heerlijk vertoeven is. Ook de nachten zijn boven de 10 graden Celsius en zijn er maar 3 regendagen.

Juni

Juni is de maand waarin het er serieus op begint te lijken. Met een temperatuur van gemiddeld 27 graden overdag, is het weer op Mallorca in juni bij uitstek geschikt voor een heerlijke zon, zee en strandvakantie.

Juli

Juli is net even iets warmer dan juni. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius overdag, is het ook ‘s nachts een stuk prettiger. Deze maand behoort dan dus ook zeker tot één van de betere maanden om dit eiland te bezoeken.

Augustus

Met een temperatuur van gemiddeld 30 graden, is augustus de laatste maand waarin het kwik de 30 graden aantikt. Na deze maand wordt het namelijk langzaam weer minder. Ook ‘s nachts is het heerlijk en is het met 19 graden prima uit te houden tijdens de nachten.

September

Het weer in september is op Mallorca nog steeds aangenaam. Met een gemiddelde van 27 graden, is het een heerlijke maand om nog even mee te pikken voor een ontspannen zonvakantie op dit eiland.

Oktober

Vanaf oktober wordt het voorzichtig wat minder. Ondanks de dalende temperatuur, is ook oktober voor velen een prima maand om nog even te kunnen genieten van de nazomer. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius overdag, daalt het kwik ‘s nachts tot net iets boven de 10 graden.

November

November is een maand om de zwembroek weer op te bergen. Met een gemiddelde temperatuur van net onder de 20 graden, is het net te fris om te kunnen zwemmen. Uiteraard neemt dit niet weg dat je ook gerust allerlei andere leuke dingen kunt ondernemen met dit weer.

December

Het weer op Mallorca in december is relatief zacht. Met een gemiddelde temperatuur van 16 graden, is het natuurlijk niet geschikt om te kunnen zonnen, maar voor bijvoorbeeld een eind fietsen op dit prachtige eiland natuurlijk wel.