Weer Marseille

Marseille is een prachtige stad in het zuiden van Frankrijk, gelegen aan de Middellandse Zee. Het heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers lang en warm zijn, en de winters mild en vochtig. In dit artikel zullen we het weer in Marseille nader bekijken, de beste tijd om de stad te bezoeken en enkele bezienswaardigheden die u niet mag missen.

Het weer in Marseille

Marseille heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers lang, warm en droog zijn, en de winters mild en nat. In de zomermaanden juli en augustus kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, terwijl de winters relatief mild zijn met gemiddelde temperaturen van rond de 10 graden Celsius. De lente en herfst zijn over het algemeen mild en aangenaam, met gemiddelde temperaturen van rond de 20 graden Celsius in mei en september.

De stad staat ook bekend om zijn mistralwinden, die vanuit het noorden waaien en soms krachtig kunnen zijn. Deze winden kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het weer in Marseille, waardoor de temperatuur daalt en de zee ruw kan worden.

De beste tijd om Marseille te bezoeken

De beste tijd om Marseille te bezoeken is in de lente of de herfst, wanneer de temperaturen mild zijn en de drukte van de zomermaanden is verdwenen. De maanden mei, juni, september en oktober zijn bijzonder aangenaam en bieden de perfecte omstandigheden om te genieten van de bezienswaardigheden van de stad zonder de drukte en hitte van de zomer.

Zie ook:  Weer Sicilië

Wat te doen in Marseille

Marseille biedt een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers. Hieronder vindt u enkele hoogtepunten:

  • De oude haven: De Vieux-Port is het hart van Marseille en een prachtige plek om te genieten van de levendige sfeer van de stad. Hier vindt u talloze restaurants en cafés, evenals de vismarkt van Marseille.
  • De Notre-Dame de la Garde: Deze indrukwekkende basiliek ligt op de heuvel van Marseille en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de Middellandse Zee. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
  • Het MuCEM: Dit museum voor Europese en mediterrane beschavingen biedt een fascinerende collectie artefacten en exposities die de geschiedenis en cultuur van de regio illustreren.
  • Het Château d’If: Dit kasteel ligt op een klein eiland voor de kust van Marseille en is beroemd geworden door het boek “De graaf van Monte Cristo” van Alexandre Dumas. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Marseille.

Gemiddelde temperatuur per maand in Marseille

MaandGemiddelde Temperatuur (°C)Gemiddelde Neerslag (mm)Aantal Zonuren per dag
Januari9484
Februari10455
Maart12446
April15697
Mei19628
Juni23349
Juli261410
Augustus25519
September22837
Oktober18976
November13724
December10494
Weer Marseille, Frankrijk