Weer Menorca

Menorca is een prachtig eiland in de Middellandse Zee en is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, het kristalheldere water en het zachte mediterrane klimaat. Het eiland is gelegen in de Balearen en heeft een mild en aangenaam klimaat, waardoor het het hele jaar door een geweldige bestemming is voor vakantiegangers.

In de zomermaanden, van juni tot september, is het weer op Menorca warm en zonnig met temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. Dit is de meest populaire tijd om het eiland te bezoeken vanwege de warme temperaturen en de mogelijkheid om te zwemmen in de prachtige Middellandse Zee. De avonden zijn meestal koeler, maar nog steeds aangenaam, met temperaturen die zelden onder de 20 graden Celsius zakken.

In de herfst en de lente, van oktober tot mei, is het weer op Menorca mild en aangenaam met temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een geweldige tijd om het eiland te verkennen en te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden zonder de drukte van het hoogseizoen. Het weer kan in deze maanden onvoorspelbaarder zijn, maar er zijn nog steeds veel zonnige dagen om van te genieten.

Zie ook:  Weer Straatsburg

Gemiddelde temperaturen en neerslag op Menorca per maand:

MaandGemiddelde temperatuurGemiddelde neerslag
Januari14°C50mm
Februari14°C40mm
Maart15°C40mm
April17°C45mm
Mei20°C30mm
Juni24°C15mm
Juli27°C5mm
Augustus27°C20mm
September25°C40mm
Oktober21°C60mm
November17°C60mm
December15°C50mm

Naast de prachtige stranden zijn er ook veel bezienswaardigheden op Menorca die u kunt verkennen, zoals de oude stad Ciutadella, de beroemde Mahon haven, het Monte Toro klooster en de prachtige natuurparken en reservaten. Of u nu op zoek bent naar ontspanning op het strand of avontuurlijke activiteiten, Menorca biedt voor elk wat wils.

Kortom, het weer op Menorca is het hele jaar door aangenaam, met warme zomers en milde winters. Het eiland biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers, en is een geweldige bestemming voor een ontspannen en zonnige vakantie.