Weer Montpellier

Montpellier is een stad in het zuiden van Frankrijk, gelegen aan de Middellandse Zee en omringd door prachtige bergen en wijngaarden. Het heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het over het algemeen warm en droog is in de zomer en mild in de winter. In dit artikel zullen we het weer in Montpellier bespreken, evenals enkele van de bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

Het weer in Montpellier

Montpellier heeft een gematigd mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters. De zomermaanden, van juni tot en met september, zijn over het algemeen warm en droog, met temperaturen die variëren van 20°C tot 30°C. De lente en herfst zijn mild en aangenaam, met temperaturen rond de 15°C tot 20°C. De wintermaanden zijn koeler, maar nog steeds relatief mild, met temperaturen die variëren van 5°C tot 15°C. Neerslag is over het algemeen gelijkmatig verdeeld over het jaar, met af en toe een korte regenachtige periode.

Zie ook:  Weer Nice

Bezienswaardigheden in Montpellier

Montpellier is een prachtige stad met veel te zien en te doen. Een van de hoogtepunten is het historische stadscentrum, met zijn smalle geplaveide straatjes en charmante pleinen. Hier vindt u prachtige middeleeuwse architectuur, zoals de kathedraal van Saint-Pierre en de Tour des Pins, een toren uit de 14e eeuw.

Een andere must-see attractie is de Jardin des Plantes, een prachtige botanische tuin die teruggaat tot de 16e eeuw. Hier vindt u een scala aan plantensoorten, evenals enkele mooie vijvers en fonteinen. Ook de dierentuin van Montpellier is de moeite waard, waar u kunt genieten van een grote verscheidenheid aan dieren van over de hele wereld.

Gemiddelde temperaturen per maand

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde temperaturen per maand in Montpellier:

MaandGemiddelde maximumtemperatuur (°C)Gemiddelde minimumtemperatuur (°C)
Januari113
Februari124
Maart156
April189
Mei2212
Juni2716
Juli3019
Augustus3019
September2616
Oktober2112
November157
December124
Weer Montpellier, Frankrijk