Weer Nantes

Het weer in Nantes is gematigd, met milde winters en aangename zomers. Het klimaat in Nantes wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan en heeft een gemiddelde temperatuur van 12°C. In de zomer stijgt de temperatuur tot gemiddeld 20°C, terwijl het in de winter gemiddeld rond de 6°C is.

De beste reistijd voor Nantes is van mei tot en met september, omdat het dan warm en zonnig is. Dit is ook het hoogseizoen, dus houd er rekening mee dat de prijzen voor accommodatie en attracties hoger kunnen zijn dan in het laagseizoen.

Wat te doen in Nantes?

Nantes is een prachtige stad vol met kunst en geschiedenis, met tal van bezienswaardigheden die het hele jaar door kunnen worden bezocht. Hier zijn enkele van de topattracties in de stad:

  • Les Machines de l’Île: een unieke attractie met indrukwekkende mechanische beelden, waaronder een gigantische olifant die door de stad wandelt.
  • Kasteel van de hertogen van Bretagne: een prachtig gerestaureerd middeleeuws kasteel met een rijke geschiedenis en een prachtig uitzicht over de stad.
  • Jardin des Plantes: een prachtige botanische tuin met meer dan 50.000 planten van over de hele wereld.
  • Kathedraal van Nantes: een prachtige gotische kathedraal uit de 15e eeuw, met een indrukwekkende gevel en prachtige glas-in-loodramen.
Zie ook:  Weer Monaco

Gemiddelde temperaturen per maand in Nantes

Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde temperatuur per maand in Nantes, evenals andere nuttige weersinformatie zoals neerslag en aantal zonuren per dag:

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Neerslag (mm)Aantal zonuren per dag
Jan6702
Feb7633
Mrt9634
Apr12526
Mei16637
Jun20528
Jul22528
Aug22547
Sep19546
Okt15634
Nov10702
Dec7702

Zoals te zien is in de tabel, heeft Nantes milde winters en aangename zomers met een gemiddelde temperatuur tussen de 16 en 22 graden Celsius. De meeste neerslag valt in de wintermaanden, terwijl de zomermaanden de meeste zonuren per dag hebben.