Weer Portimao

Het weer en klimaat in Portimao: gemiddelde temperaturen en neerslag per maand

Portimao is een prachtige stad in het zuiden van Portugal, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het staat bekend om zijn zonnige weer en milde temperaturen, die het hele jaar door aantrekkelijk zijn voor toeristen. In dit artikel zullen we het weer en klimaat van Portimao in detail bespreken, en u voorzien van de gemiddelde temperaturen en neerslag per maand.

Het klimaat van Portimao

Portimao heeft een mediterraan klimaat, dat wordt gekenmerkt door milde winters en warme, droge zomers. De stad ontvangt meer dan 3.000 uur zonneschijn per jaar en heeft een gemiddelde temperatuur van 18°C.

De zomermaanden zijn de warmste maanden van het jaar in Portimao, met temperaturen die kunnen oplopen tot 30°C. De wintermaanden zijn over het algemeen mild, met temperaturen tussen 10°C en 16°C. Het regenseizoen loopt van november tot en met maart, met de meeste regenval in december en januari.

Zie ook:  Weer Albanië

Gemiddelde temperaturen en neerslag per maand

Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde temperaturen en neerslag per maand in Portimao:

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Gemiddelde neerslag (mm)
Januari1294
Februari1283
Maart1459
April1546
Mei1828
Juni2111
Juli241
Augustus245
September2321
Oktober1968
November1590
December13117

Zoals u in de tabel kunt zien, zijn de zomermaanden de droogste maanden in Portimao, met minimale neerslag in juli en augustus. De wintermaanden, vooral december, zijn de natste maanden met een gemiddelde neerslag van meer dan 100 mm.

Conclusie

Portimao heeft een aangenaam mediterraan klimaat met milde temperaturen en overvloedige zonneschijn. De zomermaanden zijn droog en warm, terwijl de wintermaanden regenachtig kunnen zijn. De gemiddelde temperaturen en neerslag per maand in Portimao geven u een idee van wat u kunt verwachten tijdens uw reis naar deze prachtige stad in Portugal.