Weer Straatsburg

Het weer in Straatsburg kan sterk variëren, afhankelijk van het seizoen. In de winter kan de stad worden bedekt met sneeuw, terwijl de zomers warm en vochtig zijn. Over het algemeen heeft Straatsburg een gematigd continentaal klimaat, met vier duidelijke seizoenen.

Het klimaat van Straatsburg

Straatsburg is gelegen in het noordoosten van Frankrijk, vlakbij de grens met Duitsland. Het klimaat wordt beïnvloed door zowel de Middellandse Zee als de Noordzee. In de zomer kan de stad warm en vochtig zijn, terwijl de winters koud en soms zelfs besneeuwd zijn.

De beste tijd om Straatsburg te bezoeken

De beste tijd om Straatsburg te bezoeken is in de lente (april-juni) of de herfst (september-oktober). Tijdens deze seizoenen zijn de temperaturen aangenaam en is de kans op regen het laagst. De zomermaanden zijn ook populair bij toeristen, maar het kan erg druk en warm zijn in de stad.

Wat te doen in Straatsburg

Straatsburg is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur en heeft een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele hoogtepunten zijn:

  • De kathedraal van Straatsburg: deze gotische kathedraal dateert uit de 12e eeuw en is een van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad.
  • Petite France: dit is de oude wijk van Straatsburg en staat bekend om zijn pittoreske straatjes en vakwerkhuizen.
  • Het Europees Parlement: dit is de zetel van het Europees Parlement en is een belangrijke bezienswaardigheid in Straatsburg.
  • De Jardin des Deux Rives: dit is een prachtig park gelegen aan de oevers van de Rijn. Hier kun je wandelen, fietsen of picknicken.
Zie ook:  Weer Kreta

Gemiddelde temperaturen in Straatsburg

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperaturen in Straatsburg per maand:

MaandGemiddelde temperatuur (°C)
Januari2°C
Februari4°C
Maart8°C
April12°C
Mei16°C
Juni20°C
Juli23°C
Augustus23°C
September19°C
Oktober13°C
November7°C
December3°C

Naast de temperaturen is het ook goed om te weten dat Straatsburg gemiddeld 11 regendagen per maand heeft. De natste maanden zijn mei en juni, terwijl september en oktober de droogste maanden zijn.