Weer Tsjechiƫ

Het weer in Tsjechiƫ is over het algemeen mild, maar kan van regio tot regio verschillen. In de zomer kunnen de temperaturen in de laaglanden oplopen tot 30 graden Celsius, terwijl het in de bergen veel koeler kan zijn. In de winter kan het weer in Tsjechiƫ behoorlijk koud worden, vooral in de bergen.

Zomerweer in Tsjechiƫ

In de zomermaanden, juni tot en met augustus, is het weer in Tsjechiƫ over het algemeen mild en aangenaam. De temperaturen kunnen oplopen tot gemiddeld 25 graden Celsius, hoewel er in sommige delen van het land temperaturen boven de 30 graden Celsius kunnen voorkomen. Het is echter niet ongebruikelijk dat er ook dagen zijn met regen en onweer.

Herfstweer in Tsjechiƫ

De herfst is een van de meest kleurrijke seizoenen in Tsjechiƫ, met de veranderende bladeren en een frisse bries die door het land waait. In september en oktober dalen de temperaturen geleidelijk en kan het weer onvoorspelbaarder worden. Regen is gebruikelijker in de herfst en kan soms hevig zijn.

Winterweer in Tsjechiƫ

De wintermaanden, van december tot februari, brengen vaak koude temperaturen met zich mee in Tsjechiƫ. In de bergen kan de temperatuur dalen tot ver onder het vriespunt, terwijl het in de laaglanden meestal rond de 0 graden Celsius blijft. Sneeuwval is gebruikelijk in de bergen en kan in sommige gebieden tot wel enkele meters hoog zijn.

Zie ook:  Weer Antalya

Lente weer in Tsjechiƫ

De lente is een van de beste seizoenen om Tsjechiƫ te bezoeken. Het weer wordt geleidelijk warmer en de dagen worden langer. De temperaturen kunnen in maart en april nog steeds koel zijn, maar in mei kan het al aangenaam warm zijn. Het weer kan echter nog steeds onvoorspelbaar zijn, met regen en windvlagen die af en toe kunnen voorkomen.

Weer Tsjechiƫ

Het weer in Tsjechiƫ is over het algemeen mild, maar kan sterk variƫren afhankelijk van de regio en het seizoen. In de zomermaanden is het meestal warm en zonnig, terwijl de winters koud en soms besneeuwd kunnen zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met het weer bij het plannen van uw reis naar Tsjechiƫ, vooral als u van plan bent om naar de bergen te gaan of buitenactiviteiten te ondernemen.

MaandGemiddelde temperatuur (Ā°C)Gemiddelde neerslag (mm)
Januari-324
Februari-119
Maart422
April939
Mei1564
Juni1869
Juli2067
Augustus2063
September1642
Oktober1033
November332
December-125