Weer zomervakantie 2023

De zomervakantie is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Het is de tijd om te ontspannen, te genieten van het mooie weer en leuke activiteiten te doen. In Nederland valt de zomervakantie meestal in de maanden juli en augustus, maar de exacte data verschillen per regio. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het weer van de zomer van 2023 en kijken naar wanneer de verschillende regio’s vakantie hebben.

Historische data: Temperatuur, zonuren en regendagen in Nederlandse zomer

Om een idee te krijgen van wat we kunnen verwachten tijdens de zomer van 2023, is het nuttig om naar de historische data te kijken. Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren en het aantal regendagen in Nederland tijdens de zomer van de afgelopen jaren, per maand.

Zie ook:  Weer Straatsburg
MaandGemiddelde temperatuur (°C)Zonuren per dagAantal regendagen
Juni16,06,215
Juli18,36,016
Augustus18,25,617

Zoals je kunt zien, zijn de zomers in Nederland over het algemeen mild en nat. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 16 en 18 graden Celsius en er zijn relatief veel regendagen. Gelukkig zijn er ook genoeg zonuren per dag, met gemiddeld tussen de 5,6 en 6,2 uur per dag.

Vakantieplanning per regio in 2023

In Nederland hebben de verschillende regio’s hun zomervakantie op verschillende tijdstippen. Hieronder vind je een overzicht van de data waarop de regio’s vakantie hebben in 2023:

RegioData zomervakantie 2023
Noord-Nederland15 juli t/m 27 augustus
Midden-Nederland22 juli t/m 3 september
Zuid-Nederland8 juli t/m 20 augustus

Zoals je kunt zien, hebben de regio’s allemaal ongeveer zes weken zomervakantie, maar de exacte data verschillen per regio. Het is handig om hier rekening mee te houden bij het plannen van een vakantie in Nederland.