Bootje varen in Friesland

Zodra de zon weer begint te schijnen krijgt iedereen de lente & zomer weer in hun bol. Wellicht is de vakantie al gepland of zijn er juist geen vakantieplannen om weg te gaan. In beide gevallen zal je vaak genoeg denken wat zullen we met dit mooie weer eens gaan doen. Bijvoorbeeld in een zonnig weekend of op een van de feestdagen die in de zonnige tijd vallen, denk aan onder andere Pinksteren en Pasen.

Een van de mooiste dingen om te doen met mooi weer is lekker met een bootje het water op en waar kan dat nu beter dan in Friesland? De waterprovincie van Nederland, met ontelbaar veel meren, rivieren en plassen. Bootverhuur Friesland is dan ook sterk aan te raden om te gaan ontdekken. Een dag – of zelfs een middag – bootje varen hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn. In deze blog nemen we je mee in de do’s en don’ts van bootje varen in Friesland.

Huur een boot die bij je past

Net als met motorvervoer op de weg, heb je voor sommige boten ook een ‘rijbewijs’ nodig, het zogeheten vaarbewijs. Het vaarbewijs kun je vrij gemakkelijk halen door middel van een theorie examen, maar als je vervolgens voor het eerst gaat varen met een grote sloep voor 16 personen is dat wellicht niet het meest verstandigste. Huur daarom ook een boot die je aankan. Een motorboot huren Friesland kan je ook met een klein sloepje doen – en natuurlijk ook een grotere boot als je al een ervaren schipper bent.

Zie ook:  Ameland

Varen, aanmeren en varen

Als je een dag een boot huurt zal de verhuurder vaak met je meedenken in welke routes je kunt varen. Rustigere routes en/of juist hele mooie routes door de natuur, met leuke plekken waar je kunt aanmeren om te genieten van een hapje en een drankje. Goed om te weten dat op het water – net als de weg – geldt dat je niet met alcohol op achter het stuur moet zitten.

Let op de zon!

Tussentijdse stops maken is ook vooral erg lekker om je benen even te kunnen strekken en even uit de zon te zitten. Doordat je op het water zit en je veel wind voelt, heb je niet door dat je makkelijk verkleurd of zelfs verbrand. Even aanmeren en op het terras zitten zorgt er ook voor dat je dit wel door hebt en bijtijds jezelf weer kunt insmeren.