Bruinisse vakantie

Vakantie Bruinisse

Een prachtig dorp in Zeeland; Bruinisse. Liggend op het eiland Schouwen-Duivenland ligt het ideaal ten opzicht van het Grevelingenmeer en de indamming naast de weg die het eiland verbindt met Goeree-Overflakkee. Bruinisse is relatief een klein dorp met nog geen 4000 inwoners, maar doordat het aan de luwte kant ligt van de zee is het een ideale plek om op vakantie naar toe te gaan. Je hebt rustig water, maar de golven van de Noordzee zijn nooit ver weg om die te bezoeken.

Historie

Het dorp Bruinisse is best bijzonder, doordat het al eeuwenoud is en veel heeft meegemaakt. Een ramp in 1911, de bekende watersnoodramp van 1953 maar wist je dat het dorp ook enorm te lijden heeft gehad onder bombardementen in de Tweede Wereldoorlog? Middenin het dorp in twee historische panden is er museum Brusea, waar je alle historie van het dorp kunt ontdekken en nog meer te weten komt over het eiland en Zeeland als provincie.

Locatie

Bruinisse is goed bereikbaar, doordat de N59 de eilanden Schouwen-Duivenland en Goeree-Overflakkee met elkaar verbinden. Hierdoor kun je makkelijk oversteken en hoef je niet het gehele eiland over te steken over B-wegen om bij Bruinisse te komen. Vanaf de A29 vanaf Rotterdam is het simpelweg de afslag nemen om de N59 op te draaien en zo door te rijden tot Bruinisse.

Zie ook:  De bijzondere molens van Ameland

Recreatie

Vakantie in Bruinisse betekent heerlijk recreëren. Doordat het omringd wordt met verschillende wateren, is het bij uitstek een vakantie bestemming waar je verschillende watersporten kunt beoefenen. Denk aan windsurfen, bootje varen of lekker kanoën over het water. Ook is er voldoende ruimte rondom het dorp om te verkennen met de fiets of wandelend. Neem bijvoorbeeld het bootje om naar de overkant te varen naar Sint-Philipsland.

Accommodaties

In Bruinisse zijn verschillende accommodaties beschikbaar. Zo is er een Roompot vakantiepark waar veel huisjes te huur zijn. Sowieso zijn er veel Roompot Vakantieparken Zeeland, een fijne Nederlandse vakantieaanbieder met veel verschillende huisjes en chalets op hun vakantieparken. Ook kun je in Bruinisse terecht bij een aantal hotels en lokale b&b’s. Zeker voor een nachtje in het dorp is het heerlijk vertoeven in een boetiek hotel midden in het dorp of precies aan het water.