Een paar dagjes Volendam: wat moet er zeker op je planning staan?

Welke bezienswaardigheden in Volendam mag je zeker niet missen?

Een authentiek vissersdorpje met een unieke sfeer

Volendam is een prachtig vissersdorpje in Noord-Holland. Het unieke dorpje staat bekend om zijn kleine huisjes met kleurrijke, houten gevels die voor een erg authentieke sfeer zorgen. In Volendam kun je uren rondstruinen. Het oude centrum bestaat namelijk uit prachtige steegjes die zonder patroon zijn aangelegd. Het lijkt daarom alsof je in een doolhof aan het wandelen bent. Na je bezoek aan het centrum kun je trouwens een heerlijke portie kibbeling op de Dijk gaan eten. Dit vissersdorpje leeft van de visvangst en deze Hollandse lekkernij is dan ook van de allerbeste kwaliteit.

Breng een bezoekje aan het schiereiland Marken

In Volendam zijn er ook heel wat bezienswaardigheden terug te vinden. Zo kan je het mooie Marken bijvoorbeeld een bezoekje brengen. Marken is een prachtig dorpje dat op een schiereiland ligt. Vanuit Volendam is het ongeveer een half uurtje varen. Marken staat bekend om zijn echte Hollandse uitstraling en de tradities die ze in ere houden. In Marken lopen heel wat mensen nog steeds in de typische kledij rond en een groot deel van de bevolking draagt dagelijks klompen.

Zie ook:  U beleeft een fantastische tijd tijdens een verblijf op de Veluwe 

Proef de heerlijke Hollandse kazen in de kaasfabriek

Verder loont het ook zeker de moeite om de kaasfabriek te bezoeken. In de kaasfabriek laten ze je duidelijk zien hoe de kaas gemaakt wordt en welke materialen hiervoor gebruikt worden. Ze geven korte demonstraties, zodat je een erg duidelijk beeld van het productieproces krijgt. Na de rondleiding door de fabriek krijg je ook de kans om de diverse kazen eens te proeven. Je kan je favoriete kaas natuurlijk ook aankopen, zodat je je vrienden en familie ook van deze heerlijke kazen kan laten genieten.

Een unieke herinnering aan je verblijf in Volendam

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Volendam is natuurlijk het stadsmuseum. Je waant je even in het verleden en je kan prachtige schilderijen bekijken. Vlakbij het museum kun je trouwens een foto in de originele klederdracht laten maken. De vrouwen krijgen een typische zwarte rok en een gekleurde short toegewezen, terwijl de mannen een zwarte broek en een authentiek shirt dragen. De foto´s die je in Volendam kan laten maken, zijn wereldwijd bekend. Het is een prachtig aandenken aan je trip naar Volendam en het is een unieke familiefoto die je jarenlang zal koesteren!