Fietsvakantie in Nederland proberen

Wil jij er even lekker tussenuit, maar is een zon, zee en strandvakantie niets voor jou en doe je liever iets actiefs? Denk dan eens na over een fietsvakantie. Je hebt volledig verzorgde vakanties waarbij je fietsvakantie Nederland met bagagevervoer, overnachting kunt boeken.  Dit is bij uitstek de manier om te genieten van de prachtige omgeving, maar ook direct volledig tot rust te komen. Daarnaast is het natuurlijk enorm gezond, en zal het je een flink energie boost geven door alles wat je onderweg ziet. Kortom, een echte aanrader dus! Wil jij weten waarom een fietsvakantie in Nederland zo fijn is?

Gezond

We worden ons er met elkaar natuurlijk steeds meer van bewust dat gezond eten en voldoende essentieel is voor een gezonde leefstijl. Een fietsvakantie is dus bij uitstek geschikt om dit met elkaar te kunnen combineren. Door gedurende een aantal dagen de nodige kilometers weg te trappen, zul je merken dat jij je een stuk fitter voelt, maar ook je benen gespierder zullen zijn bij terugkomst. Ook is het heerlijk om even zonder allerlei gedachtes door de vrije natuur te kunnen fietsen en zo je hoofd even helemaal leeg te maken. Voor je eerste fietsvakantie zouden wij adviseren een fietsvakantie Nederland 5 dagen te doen, zo kun je mooi ervaren wat je van de fietsvakantie vindt.

Zie ook:  Op vakantie naar de Achterhoek: 4 leuke dingen om te ondernemen

Goedkoop

Het grote voordeel aan een fietsvakantie in Nederland, is dat de kosten een stuk lager zijn, dan wanneer je kiest voor een uitgebreide strandvakantie in het buitenland. Uiteraard kun je het in eigen land ook zo gek maken als dat je zelf wilt, maar doorgaans zal het een stuk voordeliger uitpakken. Je hebt immers weinig tot geen kosten voor de reis en wanneer je ervoor kiest met de caravan of camper op pad te gaan, zullen de kosten voor het overnachten gedurende deze periode ook reuze meevallen.

Flexibel

Een fietsvakantie in Nederland heeft als bijkomend voordeel, dat je in principe alle kanten op kunt. Zo kun je vooraf een route bedenken, maar wanneer je toch onderweg ineens tot andere inzichten komt, kun je ook zo het stuur draaien. Daarbij is het ook zo dat Nederland een relatief klein land is, waardoor je als je een beetje je best doet binnen een week of twee veelal de allermooiste plekjes hebt kunnen bezoeken. Wel is het handig, dat wanneer je van stad naar stad fietst en niet in het bezit bent van een camper, je de hotels of andere accommodaties vooraf vast reserveert. Zo kom je niet voor een verrassing te staan en kun je onbezorgd geniet van een heerlijke vakantie.