Groei aantal campers zet door: vaker op vakantie in eigen land

Je ziet het steeds vaker: mensen die met een camper gaan rondtrekken in de vakantieperiode. Het op vakantie gaan met de camper wordt steeds populairder en kampeerders kiezen er ook steeds vaker voor om in Nederland een slaapplek op te zoeken. Waarom het op vakantie gaan in eigen land met de camper zo populair is, leggen we hieronder voor je uit.

Eropuit met de camper in Nederland

Het aantal campereigenaren groeit nog steeds. Steeds meer mensen ervaren de voordelen van een camper en gebruiken dit vervoermiddel regelmatig om even wat ontspanning op te zoeken in Nederland. De voordelen ervan benoemen we hieronder.

1. Alles op een plek

Een camper is jouw vervoermiddel, maar is ook jouw verblijf. Het fijne daarvan is, is dat je alles op een plek hebt. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wil, want je hebt al jouw belangrijke spullen bij de hand. Je bent vrijwel nergens afhankelijk van. Het enige dat je hoeft te doen is een geschikte camperplaats uitzoeken, zoals camperplaats Beerta. In Nederland mag je namelijk niet vrij kamperen. 

2. Sfeer en rust

Met de camper op pad brengt nou eenmaal een bepaalde sfeer en rust met zich mee. In de avonduurtjes op een campingstoeltje kijken naar de sterren, met in jouw hand een kopje koffie. Of overdag lekker een boekje lezen terwijl je kunt genieten van de warme zonnestralen in de Nederlandse zomer.

Zie ook:  De Vliehors op Vlieland

3. Begeef je in de natuur

Op welke plek jij jouw camper neerzet, je slaapt altijd met jouw camper in de buitenlucht. Je hoeft alleen maar de camper uit te stappen en je bent omringd met de natuur. Bovendien is dat ook vaak hoe de vakantie eruitziet: optimaal genieten van de natuur. En dát kan natuurlijk ontzettend goed in Nederland.

Ook met de camper weg in Nederland? Dan kun je hier nog op letten

Zie jij het ook zitten om met de camper Nederland te ontdekken? Dan wordt het gegarandeerd een vakantie om nooit te vergeten, aangezien kamperen al een avontuur op zich is. Wel is het belangrijk om nog een aantal zaken in je achterhoofd te houden.

Voor de vakantie moet je een aantal verzekeringen afsluiten. Zo kun je een reisverzekering afsluiten met korting. Met een reisverzekering kun je met een gerust gevoel op vakantie. Ook het afsluiten van een camperverzekering is belangrijk. En vergeet natuurlijk niet om jouw belangrijke spullen mee te nemen, zoals je ID-kaart, medicijnen en portemonnee. Bovendien is het goed om nog wat onderhoud te plegen aan de camper; je wil natuurlijk niet met pech langs de weg komen te staan.