Maastricht

Maastricht

De hoofdstad van Limburg, de parel van het zuiden; Maastricht. Een prachtige stad in de regio Zuid-Limburg. Tijdens een vakantie in de regio kan een bezoek aan de stad niet ontbreken of natuurlijk gewoon als stedentrip kun je ook prachtig een aantal dagen Maastricht ervaren. Maastricht heeft ongeveer 120.000 inwoners en is daarmee een middelgrote stad. Bijzonder aan de stad is dat de rivier de Maas de stad doorkruist, wat ook de naamgever is van de stad.

Vrijthof

Vraag aan een willekeurige Nederlander waar hij/zij Maastricht van kent en waarschijnlijk wordt het Vrijthof dan genoemd. Een prachtig groot plein in het centrum van Maastricht, omringd met horeca en heerlijke terrassen aan de ene kant. Aan de andere kant de prachtige basilisk Sint-Servaas. Deze basilisk is uniek in zijn grootte en is dagelijks (tegen betaling) te bezoeken. De andere basilisk in Maastricht – De Lieve Vrouwen Basilisk aan het Lieve Vrouwenplein is ook prachtig maar toch iets minder imposant.

Het Vrijthof is ook bekend van de optredens van de meest bekende Maastrichtenaar namelijk André Rieu. Zijn concerten op het Vrijthof zijn legendarisch en trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Zie ook:  Familievakantie Noord-Brabant

Centrum

Het centrum van Maastricht is overzichtelijk opgebouwd en ligt praktisch allemaal aan dezelfde kant van de Maas. Vanaf het Vrijthof tot het Lieve Vrouwenplein is er een voetgangersgebied waar alle grote winkels aan zitten. Bijzonder zijn de kleine pleintjes die je soms vindt, waar boetiek winkels en horeca het plein prachtig versieren. Sowieso is Maastricht een stad met een centrum wat mooi is om te bezoeken. De stad heeft een oude binnenstad met architectuur die veel meer op Vlaams of Noord-Frans lijkt dan andere Nederlandse binnensteden met een meer Hollandse architectuur (bijv. grachtenpanden).

Accomodaties

In en rondom Maastricht zijn veel verschillende soorten accomodaties beschikbaar. In de stad zelf vind je vooral hotels, AirBnb of normale B&B’s. Rondom Maastricht vind je veel vakantieparken waar je zowel met de tent/caravan kunt staan als ook bestaande huisjes en chalets. Ook voor een vriendenweekend kun je in Maastricht een leuke accomodatie huren. Huur hier bijvoorbeeld een vriendengroep vakantiehuis voor in Maastricht.