Op vakantie naar de Achterhoek: 4 leuke dingen om te ondernemen

Toerist in eigen land: het wordt steeds populairder. Nederland heeft prachtige natuurgebieden, schattige plaatsjes en fijne winkelsteden. Er is dus eigenlijk voor iedereen wel iets te doen. Zo ook in de Achterhoek. Of je nou een weekend, midweek of een week hier naartoe gaat: de onderstaande tips kun je wellicht in je achterhoofd houden voor jouw bezoek aan de Achterhoek.

1. Ga de natuur in

Iets wat je zéker niet mag overslaan wanneer je in de Achterhoek bent, is om de natuur in te gaan. In deze regio zijn namelijk talloze natuurgebieden te vinden waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of picknicken. Wanneer je in het Hofparken vakantiepark in Winterswijk verblijft kun je richting de Zwillbrocker Venn gaan: een natuurgebied net over de grens in Duitsland waar je – als je geluk hebt – zelfs flamingo’s kunt spotten. 

2. Ontdek de steden

In de Achterhoek wemelt het van de mooie plaatsjes. Eigenlijk moet je daarom zeker een van de onderstaande steden bezoeken wanneer je in de Achterhoek op vakantie bent.

  • Winterswijk: Winterswijk is een gezellige stad. Je kunt er streekproducten proeven, over de markt struinen en de toren van de Jacobskerk beklimmen. Meer over de bezienswaardigheden van Winterswijk vind je wanneer je zoekt op ‘Wat te doen in Winterswijk’.
  • Nijmegen: Shopaholics opgelet, want in Nijmegen kun je gegarandeerd een paar nieuwe aanwinsten voor jouw kledingkast scoren. Maar naast dat je hier prima kunt winkelen, is het ook voor cultuurliefhebber een mooie stad. Het is namelijk de oudste stad van Nederland.
  • Bronkhorst: Bronkhorst is het kleinste stadje van Nederland. Het is een pittoresk, schattig stadje waar je prima doorheen kunt wandelen.
Zie ook:  De bijzondere molens van Ameland

3. Fiets de vele fietsroutes

De Achterhoek is the place to be voor fietsliefhebbers. Zo heeft de Achterhoek meerdere fietsroutes met een totaal van 1400 kilometer. Daar kun je je dus prima meerdere dagen vermaken. Bovendien kom je erachter hoe veelzijdig de Achterhoek wel niet is: zo fiets je langs meerdere weilanden, wijngaarden en kleine stadjes.

4. Bezoek de kastelen

In de Achterhoek liggen je meerdere kastelen verstopt. Voor de cultuurliefhebber is er dus ook veel te beleven in deze regio. Sommige kastelen kun je ook nog steeds van binnen bezoeken en zijn vaak omgebouwd tot een museum. Zo heb je onder andere Kasteel Huis Bergh, Kasteel Slangenburg en Kasteel Ruurlo. Na je bezoek aan de kastelen moet je ook zeker een bezoekje brengen aan de kasteeltuinen, die al indrukwekkend van zichzelf zijn.