Op vriendenweekend in Nederland

Heb jij een flinke vriendengroep, dan is de kans groot dat jullie naarmate jullie allemaal ouder worden, elkaar steeds minder vaak zien. De één krijgt kinderen, de ander studeert nog en weer een ander verhuis voor een nieuwe baan naar de andere kant van het land. De tijd dat jullie ieder weekend rollend de kroeg uitkwamen, die is helaas verleden tijd. Om er dan toch voor te zorgen dat jullie elkaar af en toe blijven zien, is het leuk een vriendenweekend te organiseren. Tijdens dit weekend kunnen jullie gezellig bijpraten en natuurlijk weer even de oude tijden herleven. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zorgeloos op vriendenweekend kunt in Nederland?

Kies een organisator

Het organiseren van een vriendenweekend lijkt een hele klus. Toch valt dit in de praktijk allemaal reuze mee. Het enige wat van belang is, is dat je ervoor zorgt dat niet iedereen zich ermee bemoeit. Je doet er daarom dan ook verstandig aan om niet meer dan twee personen aan te wijzen, die de organisatie op zich nemen. Vooral met een grote groep, zit je er niet op te wachten dat iedereen zijn of haar mening in de groep ventileert. Uiteraard is het voor de organisatie wel handig hun oor te luisteren te leggen, zodat jullie weten waar de voorkeur ligt.

Als organisatie zou je ervoor kunnen kiezen om een korte poll te doen om wat input uit de groep te halen of juist toestemming aan de groep te vragen om volledige autonomie te hebben voor het vriendenweekend. Veel vriendengroepen vinden het prima als de organisatie alles regelt, maar bespreek vooral het budget goed met de groep. Wat wil iedereen per persoon uitgeven, zowel aan de accommodatie, reis maar ook tijdens het verblijf aan uitjes en eten & drinken.

Zie ook:  Activiteiten weekendje weg in Valkenburg

Weet met hoeveel personen jullie gaan

Op het moment dat er een datum geprikt is, is het handig te weten met hoeveel personen jullie op vriendenweekend gaan. Stel dat je een 12 persoons vakantiehuis hebt geboekt, maar achteraf blijkt dat je een 14 persoons vakantiehuis nodig hebt, dan is dit niet bepaald praktisch. Door vooraf in kaart te brengen wie er wel of niet meegaan, kun je een stuk rustiger op zoek naar een geschikt huis. Wel is het aan te raden een marge van één of twee personen te houden. Vooral bij de wat grotere groepen, zie je ook vaak dat mensen een weekend te lang vinden en ervoor kiezen om een dagje langs te komen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat ze ook kunnen blijven slapen. De kosten voor een huisje van 12 personen of 14 personen is vooral gezien het aantal vaak te verwaarlozen.