Vakantie op de Veluwe

Corona dwingt ons om in 2020 en 2021 toch ook eens wat beter naar ons eigen Nederland te kijken. Hoewel een groot gedeelte van de Nederlanders al wel in Nederland op vakantie ging, zijn we in deze jaren verplicht om binnen de landsgrenzen te kijken.

De Nederlandse kust hebben we al eens besproken, nu gaan we naar het midden van het land: de Veluwe. Verblijven kan in een van de tientallen vakantieparken die de Veluwe biedt, of juist een B&B met jacuzzi. Klein feitje tussendoor, Jacuzzi is een merknaam en eigenlijk moeten we bubbelbad zeggen; net als dat Maggi als merknaam ook een typenaam is geworden.

Glooiend landschap

Terug naar de Veluwe, toch wel een uniek stuk natuur in Nederland. Een glooiend landschap met bijzonder veel wandel en fietsroutes. Voor de buitenmens en natuurliefhebber een walhalla. Oneindig door de bossen lopen zonder iemand tegen te komen, ook in drukke vakanties. Lekker met de hond wandelen of juist met de fiets door het landschap heen fietsen.

Zie ook:  Op vakantie naar de Achterhoek: 4 leuke dingen om te ondernemen

Fietsen

Of je nu met de normale fiets, elektrische fiets, ATB/MTB of racefiets de Veluwe wil verkennen, voor ieder is wat wils. De fietspaden zijn erg goed bijgehouden en aangelegd, waardoor er voldoende ruimte is voor alle soorten fietsers; wel met enig respect en tolerantie naar elkaar toe om het leuk te houden.

De Veluwe strekt zich vrij groot uit, maar globaal is het de driehoek tussen Apeldoorn, Arnhem en Ede. Tussen Ede en Apeldoorn vooral veel bos en weinig ander verkeer, rondom Arnhem en zeker rond de Posbank veel verkeer op de heuvels.