Wat is er te doen op de Waddeneilanden?

waddeneiland

Als je van plan bent om naar de Waddeneilanden te gaan dan is het natuurlijk fijn om te weten wat je allemaal kunt doen. Je kunt natuurlijk voor een dag of weekendje weg gaan maar ook voor een week vakantie is het heerlijk op de Wadden. Kies bijvoorbeeld voor een vakantiehuis Waddeneilanden op een vakantiepark. Geniet van alle comfort en gemakken wat het park biedt zoals een binnenzwembad, restaurant en wellness.

Texel:

Het grootste Waddeneiland is Texel waar je vanaf Den Helder met de boot naar toe kunt. Als je op het eiland bent  is een bezoekje en het bezichtigen van de vuurtoren erg leuk. Ook het natuurgebied op Texel met een prachtig bos met kronkelpaadjes is de moeite waard! Ook is er een prachtig ruim strand en in de dorpjes kun je heerlijk winkelen en vindt je regelmatig een markt. Op dit eiland vind je een groot aanbod vakantiehuisjes om te huren.

Vlieland:

Vanaf Harlingen vaar je naar Vlieland, het kleinste Waddeneiland en is voornamelijk voor natuurliefhebbers erg leuk. Veel natuur met vogels, broed en rustplaatsen en een prachtig uitgestrekt strand.

Terschelling:

Terschelling wordt het donkerste eiland genoemd omdat er bijna geen luchtvervuiling is. Je vindt hier dan ook het Dark Sky Park waar je sterren kunt kijken. Ook kun je op het eiland zeehonden spotten, eco safari rijden of gewoon genieten van de natuur, duinen, stranden en dorpjes.

Zie ook:  Weekendje weg Nederland

Ameland:

Naast vakantie is het op Ameland ook heerlijk voor de watersporters. Naast natuur, cultuur bezichtigingen en de dorpjes vind je aan het strand dus diverse leuke watersportactiviteiten zoals kitesurfen en parachute springen. Verder worden er ook regelmatig leuke excursies zoals wadlopen georganiseerd. Breng op het eiland tijdens het bezoek ook zeker een bezoekje aan de prachtige vuurtoren! Ook op dit Waddeneiland kun je zeker een mooi vakantiehuis huren

Schiermonnikoog:

Op dit eiland mag je niet rijden met de auto, maar er zijn natuurlijk voldoende fietsen te huur en je kunt met de bus. Het eiland zit ook vol met bossen en mooie stranden waar de natuur zijn eigen gang mag gaan zonder hulp van de mens, dit is puur natuur! Je vind hier dus voor natuur, fiets en wandelroutes en een mooie vuurtoren. Je kunt daarnaast ook diverse watersport activiteiten doen op het eiland.

Last minute vakantiehuis Waddeneilanden

Nog snel even een vakantie naar de Waddeneilanden boeken dan is een lastminute Waddeneilanden een goede keuze. Met de beste last minute aanbiedingen kun je goedkoop een huisje op èèn van de eilanden huren voor een goede prijs maar je kunt natuurlijk ook voor een iets luxer huisje gaan voor hetzelfde budget!