Weekendje weg Nederland

sneek

Met de onzekerheden van corona nog steeds om ons heen, is een weekendje weg Nederland een goed alternatief. In ons mooie land is er nog zoveel te zien en bezoeken, dat we het zeker aanraden om ook eens een weekendje weg in Nederland te gaan boeken. Je hebt vanzelfsprekend de meest voor het hand liggende steden om te bezoeken, zoals Amsterdam, Utrecht of Den Haag, maar we geven je graag een paar tips van wat minder bekende steden en gebieden voor een heerlijk weekendje weg.

Friese steden

De Friese steden uit de Elfstedentocht zullen voor velen niet bovenaan het lijstje staan om te bezoeken. Een stad als Sneek is echter een enorme aanrader. Sneek is een stad met veel historie, waardoor je in het centrum heerlijk kunt wandelen om de oude gebouwen te aanschouwen. Doordat de stad toch nog redelijk groot is, zullen ook de shopfanaten zich vermaken in Sneek. Andere Friese steden die aan te raden zijn als tips weekendje weg zijn onder andere Leeuwarden en Sloten.

Zie ook:  De Vliehors op Vlieland

Zuid-Limburg

De regio Zuid-Limburg is onder wandelaars en fietsers mateloos populair vanwege het voor Nederland unieke landschap. Een glooiend landschap, waarbij bijna geen enkele weg echt vlak is. Ideaal dus voor de afwisseling van het anders zo platte Nederland. Geen wandelaar of fietser? Ook dan is Zuid-Limburg prachtig. Een dag Valkenburg, een dag Maastricht en het bezoeken van het Drielandenpunt maken een weekendje weg in Zuid-Limburg een echte aanrader.

Zeeland

De provincie Zeeland is eigenlijk in zijn geheel echt een tip om te bezoeken voor een weekendje weg. De unieke ligging van Zeeland, met verschillende eilanden die met indrukwekkende wegen aan elkaar verbonden zijn maken Zeeland echt een regio waar we zelf heel graag komen. Water is altijd dichtbij, waardoor je toch een heel ander landschap hebt dan waar dan ook. Zeker met de fijne steden Middelburg, Terneuzen en Vlissingen kun je natuur perfect combineren met stedenbezoekjes.