Bezienswaardigheden Rome

bezienswaardigheden rome

Rome. De stad van de oudheid. Als je het ons vraagt een stad die absoluut op je lijst moet staan om te bezoeken. Zowel als stedentrip maar ook als dag uitje erg geschikt, bijvoorbeeld wanneer je vlakbij op de camping staat tijdens je vakantie. Rome is namelijk met de auto erg goed aan te rijden, met goede parkeermogelijkheden in en rondom het centrum en een goed openbaar vervoer netwerk. De bus hoef je echter bijna niet te gebruiken, omdat de stad ondanks zijn bekendheid en vele bezienswaardigheden goed te belopen is.

In dit artikel nemen we je graag mee langs een aantal bezienswaardigheden die eigenlijk op je must-see lijstje moeten staan. Zoals gezegd is het centrum van Rome best compact en goed te belopen. Daarnaast kun je op iedere straathoek wel een kaart krijgen van bijvoorbeeld de hop-on-hop-off bus. Ons advies? De bus lekker links laten liggen en de kaart gebruiken om je route te kunnen plannen in Rome.Vaticaan

Voor vele gelovigen in Rome de belangrijkste bezienswaardigheid; het Vaticaan. Waar je voor corona rekening moest houden met gigantische wachtrijen om de Sint Pietersbasilisk in te kunnen, hadden wij tijdens corona het geluk dat we letterlijk maar 10 minuten hebben moeten wachten. Hoewel corona meer dan voldoende nadelen met zich meebrengt, is een bezoek aan Rome tijdens corona ook een enorme kans om alle bezienswaardigheden van binnen te bekijken. De Sint Pietersbasilisk kun je gratis bezoeken en via smalle trappen en gangetjes helemaal naar boven lopen voor een fantastisch uitzicht. De Sixtijnse kapel ligt er direct naast en is zeker ook het bezoeken waard. Boek je kaartjes vooruit online of via de lokale verkopers rondom het Sint Pietersplein, dan kun je zo doorlopen.

Zie ook:  Stedentrip Barcelona

Colosseum

Naast de belangrijke Katholieke functie die Rome heeft, is de oudheid van de stad misschien wel net zo bekend. Het Colosseum is hiervan het belangrijkste en bekendste gebouw. Ook hier zijn vaak wachtrijen, maar sinds Corona en het ontbreken van voornamelijk Aziatische bezoekers valt het enorm mee. Let erop dat je verplicht vooraf een kaartje moet kopen, dit kan aan de zijkant van Colosseum bij de kassa’s aan de rechterkant.

Het Forum Romanum ligt direct naast het Colosseum, wat je goed kunt combineren en ook bij de kassa van het Colosseum een duo-ticket voor kunt kopen.

Andere bezienswaardigheden die niet op je must-see mogen ontbreken? Denk aan de Trevifonteinen, het Pantheon en de Spaanse trappen!