Citytrip tips Rome

Wil jij graag naar het prachtige Rome, dan is een citytrip natuurlijk de perfecte keuze om in een relatief korte tijd de mooiste plekjes van deze prachtige italiaanse stad te kunnen bezichtigen. Toch kan het best lastig zijn om bepaalde keuzes te maken. Rome kent namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Toch is het gedurende een citytrip Rome onmogelijk om deze allemaal te kunnen bezoeken. Je zult dus een keuze voor jezelf moeten maken en bepaalde bezienswaardigheden achterwege moeten laten, zodat je de bezienswaardigheden die je wel gaat bezoeken volledig kunt zien. Speciaal daarom, hebben we een aantal tips voor je, die een citytrip naar Rome een stuk eenvoudiger maken.

Kortingspas

Net als in de meeste grote steden, kent ook Rome een kortingspas. Met deze pas heb je korting op allerlei verschillende bezienswaardigheden. Het is zelfs zo dat je bepaalde activiteiten die normaliter geld kosten volledig gratis kunt doen. De kortingspas bestaat uit verschillende varianten en is verkrijgbaar voor één of meerdere dagen. Zo kun jij dus eenvoudig voor jezelf bepalen hoeveel dagen jij hier gebruik van wilt maken en voor welke bezienswaardigheden. Je kunt dan voor jezelf eenvoudig een rekensommetje maken of het wel of niet rendabel is voor je.

Zie ook:  Bezienswaardigheden Rome

Fietsen

Je zult het wellicht niet direct verwacht in het land waar de Vespa absoluut de nummer één is als het gaat om vervoer in de stad, maar wanneer je naar Rome gaat, is het aan te raden een fiets te huren. Met de fiets kun je je namelijk eenvoudig door de hele stad verplaatsen en kun je de mooiste plekjes bezoeken, waar je normaliter met de auto niet komt. Wil je alles zien, dan is het aan te raden een Nederlandse gids te boeken. Op deze manier word je in een 3 uur durende fietstocht door de prachtige stad geleid en zie je de mooiste plekjes, waar je anders niet zo snel zal komen.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is natuurlijk bij iedere citytrip essentieel. Zo geldt dit uiteraard ook voor een citytrip naar Rome. Door vooraf een op het internet rond te snuffelen en te kijken wat er allemaal te doen is, kun je voor jezelf een planning maken met bezienswaardigheden die je absoluut zal willen zien. Op deze manier weet je zeker dat je niets vergeet en kom jij goed beslagen ten ijs.