Drie leuke activiteiten voor een dagje Antwerpen

Antwerpen

Tijd voor een mini stedentrip; een dagje Antwerpen. Antwerpen is de hoofdstad van Vlaanderen en is de grootste gemeente van België. Waar Brussel officieel de hoofdstad is van België, merk je dat we vanuit Vlaanderen en Nederland veel meer Antwerpen als hoofdstad zien. Een prachtige stad waar je heerlijk een dagje kunt rondslenteren. Vanaf Utrecht is Antwerpen ongeveer 1.45 uur rijden. Hoewel de ring om Antwerpen erg berucht staat om zijn lange files, zijn dit wel files door wegwerkzaamheden wat betekent dat het iedere maand beter doorstroomt en je steeds makkelijker de stad in- en uit komt. Om je dagje Antwerpen zo leuk mogelijk te maken, hebben we drie leuke activiteiten voor je uitgezocht.

De Kammenstraat

De Kammenstraat is een heel bekende winkelstraat in Antwerpen, wat je een beetje kunt vergelijken met Carnaby street in Londen. Een straat met alternatieve winkels, waar je bijvoorbeeld skateboards en tweedehands kleding kunt kopen. De Kammenstraat is daarmee een bont gezelschap van zowel publiek alsook winkels, wat wij heerlijk vinden aangezien we zelf ook best bont kunnen zijn. Doordat de Kammenstraat steeds populairder werd als toeristische bestemming, zie je ook dat grote merken als Levi’s zich hier hebben gevestigd. Echter blijft de hoofdmoot toch nog steeds mooie vintage winkels en alternatieve kleding.

Zie ook:  Citytrips per fiets: mooie steden ontdekken op de pedalen

De Meir

Ben je op zoek naar de ultieme shopping dag, dan moet je zeker naar de Meir. Het is een heel brede straat, wat je bijna als plein zou kunnen bestempelen, waar alle grote winkels aan gevestigd zitten. Van de H&M, Zara, Hunkemoller tot de Mango. Alle grote winkelketens hebben zich gevestigd aan de Meir, want dit is de place to be voor shoppers en wij zijn het daar helemaal mee eens. Een ware shopping walhalla.

Ruienwandeling

In Antwerpen heb je ook een heel bijzondere activiteit; de ruienwandeling. Hierbij daal je af in het Antwerpse riool en ontdek je de stad van een heel andere kant. Wees niet bang, je hoeft geen beschermende kleding aan omdat je het riool in gaat. Het ruikt er niet naar rozen, maar het is ook geen enorme stanklucht. Wel krijg je de kans om Antwerpen op een unieke manier te ontdekken, waarbij een gids je bijzondere feiten over de geschiedenis van Antwerpen verteld en over andere bijzonderheden van deze prachtige stad.