Lissabon

Lissabon

De hoofdstad van Portugal; Lissabon. Een prachtige stad om te bezoeken, met unieke features waarmee de stad zich echt onderscheid van andere Europese hoofdsteden en daarmee wat ons betreft een van de betere Europese bestemmingen is voor een citytrip. Daarom vertellen we je er graag meer over! Naast de unieke features van de stad is Lissabon ook nog eens makkelijk te bereiken, vanaf zowel Schiphol als Eindhoven vliegen er dagelijks rechtstreekse vluchten naar de hoofdstad van Portugal. Tegen lage prijzen en ook Lissabon zelf is een relatief goedkope stad om te bezoeken; allemaal goede ingrediënten om die Citytrip Lissabon nu echt te gaan plannen en deze fantastische stad zelf ook te gaan beleven.

Trams in Lissabon

Wat direct opvalt als je Lissabon binnen komt zijn de vele trams die er in de stad zijn. De stad heeft enorm veel hoogteverschillen, waardoor de stad door slenteren een heuse workout kan zijn. Los van de enorme fun factor die de trams hebben, is het simpelweg ook bijna praktische noodzaak als je de stad echt goed wilt verkennen. Zeker bij een Lissabon Citytrip van meerdere dagen, wil je niet dat je na 1 dag rondwandelen in het centrum compleet spierpijn hebt voor de volgende dagen. Voel je dus niet schuldig of lui om de tram te pakken, maar bescherm je kuiten ook vooral door af en toe de tram te nemen. Zeker de gele Tram 28 is iconisch. Overigens heeft Lissabon ook gewoon een metro om nog sneller van plek A naar plek B te komen. Al het openbaar vervoer betaal je met de Lisboa Card die je per dag €6,40 kost.

Zie ook:  Een Stedentrip naar Luik: een minder populaire bestemming. Is dat terecht?

Torre de Belem

Aan de Taag richting de Atlantische oceaan ligt de Torre de Belem. Een oude verdedigingstoren die je een mooi uitzicht geeft over Lissabon en vanwaar je goed het Christus beeld kunt zien staan aan de andere kant van de Taag. Voor de foodies onder ons is de Torre de Belem om een andere reden nog significant, namelijk vanwege het gebakje Pastel de Nata, die ook wel Pastel de Belem wordt genoemd. Een gebakje wat typisch Portugees is en oorspronkelijk uit Lissabon komt.