Een stedentrip naar de hoofdstad van Spanje; Madrid. Wat een fantastische bestemming om heerlijk een lang weekend of midweek te vertoeven. Madrid biedt een perfecte combinatie can stad, cultuur, natuur en een heerlijk klimaat. Hierdoor is Madrid in alle maanden een aanrader om te bezoeken. Hoewel het in de zomer makkelijk 40 graden kan worden, zijn de terrassen dan nog lekkerder. Verkoeld met nevel en ventilatie, ga je in de zomer helemaal op in de Spaanse cultuur. S ochtends de stad even in, een lange siësta en laat in de avond aan tafel voor tapas en sangria tot middernacht.Tip:

Als je vanaf Schiphol naar Madrid vliegt kan het zijn dat je vlucht geannuleerd of vlucht vertraagd is. Mogelijk heb je dan recht op financieel compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Controleer bij vlucht vertraging of annulering altijd je rechten.

Mercado de San Miguel

Een aantal bezienswaardigheden in Madrid zijn vanzelfsprekend en overal al beschreven. Wij nemen je graag mee naar een aantal onbekendere maar absolute hotspots van Madrid voor de Madrilenen. Mercado de San Miguel is voor ons al meerdere keren genoeg reden geweest om terug te gaan naar Madrid. Een overdekte foodhall die al een flink aantal jaren bezoekers verwend met wijn, sangria, tapas, pinto, iberico ham en vele heerlijke kazen. Ver voordat we in Nederland overspoeld werden met foodhallen in Amsterdam en Rotterdam, bestaat Mercado de San Miguel al jaren. Wat opvalt is dat de meerderheid van de bezoekers Madrilenen zijn, een teken dat het wel goed zit met de overdekte markt. Tussen 12:00-14:00 is het hier lekker druk, maar laat je hier niet door wegjagen. Ga naar binnen, haal je lekkers op en zoek binnen of buiten een plekje. Wij vermaken ons hier vaak makkelijk een middag en strompelen dan voldaan en tipsy terug naar ons appartement of hotelkamer.

Zie ook:  3 onbekende steden voor een stedentrip Duitsland

Tip:

Wil je wat actievers doen dan een stad bezoek. Eén van onze tips is dan GR20 Corsica. Dit is één van de meeste bekende lange wandeltochten in Europa. 

Kabelbaan

Een andere hotspot die niet zo bekend is, maar absoluut prachtig om te ontdekken is de kabelbaan die er in Madrid is. Een lange kabelbaan die de Teleferico heet loopt van het hoogste punt van de stadion Paseo Pinter de Rosales loopt over parken naar Caso de Campo in het westen van Madrid. Een 11 minuten durende rit die je een prachtig uitzicht geeft en een uniek en vrij onbekend gedeelte van Madrid laat zien.