Paris City Pass

paris city pass

Parijs is één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Tientallen miljoenen toeristen bezoeken de stad van de liefde, bijvoorbeeld om de Eiffeltoren in het echt te bewonderen. De prachtige stad heeft dan ook genoeg te bieden. Je kan geweldig gaan winkelen, waaronder bij de meest exclusieve merken ter wereld. Een boottochtje over de Seine of een bezoek aan het Louvre mag ook niet ontbreken op jouw lijstje. Daarnaast is Parijs gemakkelijk te bereiken voor de Nederlander, bijvoorbeeld met de auto, de trein of het vliegtuig. Het is trouwens ook handig om alvast de Paris City Pass aan te schaffen. Hieronder kom jij meer te weten over de toeristenpas in Parijs.Waarom de Paris City Pass kopen?

De Paris City Pass zorgt ervoor dat jij nog beter kan genieten van een stedentrip in de Franse hoofdstad. De toeristenpas geeft toegang tot diverse bekende bezienswaardigheden en de wachtrijen voor de kassa zijn verleden tijd. Extra pluspuntje is dat jij gratis en onbeperkt gebruik kan gaan maken van het openbaar vervoersnetwerk in de wereldstad. De Paris City Pass bespaart geld en tijd!

Paris City Pass online aanschaffen

Jij kan voor vertrek alvast de Paris City Pass aanschaffen. De toeristenpas is namelijk gewoon online te verkrijgen. Het is mogelijk om de pas te laten versturen of af te halen bij één van de ophaalpunten in Parijs. De eerste optie is alleen beschikbaar als jij de kaart al ruim van te voren aanschaft. Direct na aankoop kan jij een voucher ontvangen in de mail en die vervolgens omwisselen voor een fysieke kaart. Je ontvangt ook een metrokaart, waarmee jij onbeperkt door heel Parijs kan reizen.

De Paris City Pass is verkrijgbaar voor bepaalde periodes. Je kan de toeristenkaart kopen voor twee tot maximaal zes dagen. Er worden ook kortingen gegeven, bijvoorbeeld voor kinderen of ouderen. De metrokaart zal net zolang geldig zijn als de Paris City Pass en zit in de prijs inbegrepen.

Bezoek de bekendste musea in Parijs

Het fijne van de Paris City Pass is dat jij geen losse toegangskaartjes hoeft te kopen voor de bezienswaardigheden, attracties en de musea. Jij kan met de toeristenkaart namelijk diverse musea direct gaan bezoeken. Dankzij het concept ‘skip the line’ kan jij meteen binnenlopen en zijn er geen wachtrijen. Er zijn tientallen musea beschikbaar, waaronder het Paleis van Versailles, het Picasso Museum en het Louvre. Dit is overigens nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden in de Franse hoofdstad.

Zie ook:  Stedentrip Barcelona

Onbeperkt reizen in het openbaar vervoer

Parijs is een hele grote stad en de bezienswaardigheden zijn vaak niet te voet bereikbaar. In dat geval kan jij het beste reizen met de metro. Jij krijgt bij aankoop van de Paris City Pass ook nog een metrokaart cadeau. Het leuke is dat de metrokaart ook geschikt is voor de bussen en de trams. De metro’s rijden de hele dag door en om de paar minuten. De reiziger hoeft nooit lang te wachten bij een halte of een station. Reizen met de metro kan enkel binnen de zones 1, 2 en 3. Desondanks scheelt het veel geld, aangezien je geen losse kaartjes hoeft te kopen voor het openbaar vervoer in Parijs.

Boottochtje in Parijs

Parijs ligt aan de Seine en daar kan jij de vruchten van gaan plukken. Iedereen met een Paris City Pass mag namelijk kosteloos een boottochtje maken over de Seine. Het is een geweldige activiteit voor jong en oud. Wij raden je aan om de boottocht in de avonduren te gaan doen, aangezien je dan kan genieten van het prachtig verlichtte Parijs.

Tours

De Paris City Pass heeft nog een groot voordeel, want je kan gratis deelnemen aan allerlei tours. Het gaat bijvoorbeeld om een wandeling door het centrum met een professionele gids of een tour door een bepaalde wijk. De voetballiefhebber moet even goed opletten, want ook de tour door het bekende voetbalstadion Stade de France zal worden aangeboden. Het Franse nationale elftal en de bekende club Paris Saint-Germain spelen hun wedstrijden in het stadion.

Extra korting met de Paris City Pass

Hoewel jij met de Paris City Pass onwijs veel keuze hebt, zijn er wellicht uitjes en activiteiten die niet beschikbaar zijn met de toeristenkaart. Dat is geen ramp, want met de Paris City Pass krijg jij korting op de ticketprijs voor tours, uitjes en ga zo nog maar even door. Het is dus ook gelijk een kortingskaart, wat altijd mooi is meegenomen.