Stedentrip Berlijn

Een stad waar je misschien niet als eerste aan denkt, maar dat zeker wel een bezoek waard is, is het Duitse Berlijn. De afstand naar deze wereldstad is relatief kort en er zijn veel bezienswaardigheden, winkels en eetgelegenheden die je zullen verbazen. Natuurlijk ademt deze stad een heel hoop geschiedenis (denk aan de Tweede Wereldoorlog), maar daarnaast heeft de stad ook zeer veel te bieden op het gebied van shoppen en uitgaan. Zet een stedentrip Berlijn dus bovenaan je lijstje.

Vervoer naar Berlijn

Reis je per vliegtuig, dan ben je al binnen anderhalf uur in Berlijn. De kosten van een retour bedragen zo rond de €50 en een enkele reis komt op iets meer dan de helft daarvan. Je kunt dus stellen dat een stedentrip Berlijn per vliegtuig goedkoop en snel is. Daarmee troeft het vliegtuig de andere vervoersmiddelen eigenlijk al direct heel gemakkelijk af.

Eigen vervoer

Dat houdt natuurlijk niet in dat andere manieren van reizen meteen afvallen. Wanneer je met de auto gaat, dan zullen de brandstofkosten de prijs van een vliegticket in de meeste gevallen overstijgen, maar je hebt natuurlijk wel veel vrijheid dan. Je kunt zelf het tempo van je heen en terugreis bepalen en kunt dus ook stoppen bij interessante steden of bezienswaardigheden onderweg. Daarnaast heb je in Berlijn ook je auto tot je beschikking (wat in de drukke binnenstad niet altijd een voordeel is).

Openbaar vervoer

Naar Berlijn reizen met het openbaar vervoer is ook een mogelijkheid. Dagelijks vertrekt er een trein vanaf Amsterdam naar Berlijn, die ruim 7 uren over de reis doet. Een enkele reis kost nog geen €40, dus in principe is een treinreis voor een stedentrip Berlijn prima te doen wanneer je naar de kosten kijkt. Ook per bus bedragen de kosten van de reis ongeveer €40 tot €50, maar dan duurt de reis 12 tot 15 uren. Best lang dus, maar een goede optie voor mensen met vliegangst of die graag wat van de omgeving willen zien tijdens de reis naar Berlijn.

Zie ook:  Bezienswaardigheden Rome

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn is een stad met geschiedenis. Iedereen kent natuurlijk de Berlijnse Muur en het verhaal hierachter. Ook de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie zijn om dezelfde reden bekend. Maar er zijn ook andere bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Reichstag (waar het Duitse parlement zitting heeft) waar je vanuit een glazen koepel een prachtig uitzicht over de stad hebt. Mocht je van mooie historische gebouwen houden, dan is ook slot Charlottenburg zeker een aanrader. Of breng een bezoek aan het hoogste gebouw in Berlijn, de Fernsehturm. Deze TV toren is maar liefst 368 meter hoog.

Overnachten in Berlijn

Mogelijkheden om te overnachten zijn er in Berlijn uiteraard ook genoeg. Zoals bij iedere grote stad geldt ook hier weer dat je er verstandig aan doet om je overnachting(en) tijdig te boeken om niet voor teleurstellingen te komen te staan, of denk aan een hotel met creditcard betalen.. Wil je veel van de stad zien, boek dan een hotel midden in het centrum en gebruik dat als uitvalsbasis. Koop een dagkaart voor de metro en je kunt goedkoop en snel alle delen van de stad bezoeken vanaf je hotel. Ideaal als je zoveel mogelijk van de stad wilt zien. Uiteraard zijn er ook verschillende Bed & Breakfast gelegenheden in Berlijn en kun je via Airbnb particulier een overnachtingsplaats boeken bij iemand. Ook zijn er verschillende vakantieparken in en rond Berlijn. Tropical Islands Resort is echt een aanrader. Het ligt weliswaar 60 kilometer van Berlijn, maar in dit park wordt een volledig tropisch eiland nagebootst. Ideaal als uitvalsbasis voor je stedentrip Berlijn.