Stedentrip Brussel

Wil je liever niet al te ver reizen, maar wil je wel een stad bezoeken waar genoeg te zien en beleven valt, dan is een stedentrip Brussel zeer zeker een aanrader. Een groot voordeel is natuurlijk dat je binnen enkele uren al op plaats van bestemming bent, maar het zal je ook verbazen hoeveel deze mooie Belgische stad je te bieden heeft.

Vervoer naar Brussel

De afstand maakt het gelijk lastig om het juiste vervoersmiddel te kiezen. Met het vliegtuig ben je ook in Brussel verreweg het snelste. Een vlucht van Amsterdam naar Brussel duurt ongeveer 45 minuten en vanaf andere luchthavens in Nederland zal die tijd ongeveer hetzelfde zijn. De kosten van een retourticket liggen zo tussen de €125 en €150. Je doet er goed aan om de prijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen goed te vergelijken, want zelfs bij tickets voor een korte vlucht kunnen de prijsverschillen nog groot zijn. Van de luchthaven naar het centrum is de afstand ook nog zo’n 15 kilometer, dus houd er goed rekening mee dat je ook kosten hebt aan het vervoer hiervoor.

Openbaar vervoer

Wanneer je met het openbaar vervoer reist naar Brussel, dan is de trein het meest aan te raden. Dagelijks vertrekken er meerdere treinen vanaf Amsterdam Centraal naar Brussel en de reis duurt net iets meer dan 2 uren en 30 minuten. Ook met de trein ben je dus relatief snel in Brussel. Aangezien je voor ongeveer €80 een retour Amsterdam – Brussel per trein boekt kan de prijs dus een afweging zijn om de extra reistijd voor lief te nemen. Vooral omdat je met de trein ook nog eens direct in het centrum van Brussel bent.

Eigen vervoer

Uiteraard kun je ook kiezen voor eigen vervoer en met de auto je stedentrip Brussel te ondernemen. Je kunt zelf je reis en het reistempo bepalen en hebt in Brussel beschikking over vervoer, zodat je je gemakkelijk door de stad kunt bewegen. Houd er wel rekening mee dat het gehele Brusselse Hoofdstedelijke Gewest onder de lage-emissiezone valt en dat niet alle auto’s toegestaan zijn in de stad. Zorg er dus voor dat je van te voren checkt of je met jouw auto hartje Brussel wel in mag.

Zie ook:  Stedentrip Rome

Bezienswaardigheden in Brussel

Welke bezienswaardigheden heeft Brussel allemaal? Te veel op allemaal op te sommen, maar hierbij enkele die je eigenlijk niet mag missen. Ga sowieso naar de Grote Markt om daar de sfeer van de stad te proeven. Geniet van de historische gebouwen, de gezellige sfeer, de vele winkels en de sfeervolle terrassen en restaurants. Het Atomium moet je ook gezien hebben. Dit prachtige bouwwerk is gebouwd in 1958 en is ontworpen door André Waterkeyn voor de wereldtentoonstelling in dat jaar. Natuurlijk moet je ook Manneke Pis gezien hebben of Manneken Pis, zoals de Belgen zelf zeggen. Ook het Koninklijk Paleis van Brussel is een bezoek waard.

Overnachten in Brussel

Voor één of meerdere overnachtingen in Brussel kun je terecht bij de vele hotels die de stad te bieden heeft. Het aanbod aan hotels is groot, uiteenlopend van zeer chique hotels tot hotels met wat minder luxe. Hierin kun je dus zelf je eigen keuze maken, denk bijvoorbeeld aan een hotel met creditcard of juist hotel zonder creditcard. Het kan aan te raden zijn om je hotelovernachting tijdig te boeken. Aangezien Brussel de politieke hoofdstad van Europa is en er vaak vergaderingen en meetingen zijn, zijn hotels vaak volgeboekt. Je kunt er ook voor kiezen om via Airbnb een overnachtingsplek te boeken en ook zijn er verschillende vakantieparken en Bed & Breakfast’s in en rondom Brussel.