Stedentrip Kopenhagen

Kopenhagen

Wanneer je op stedentrip gaat is Kopenhagen zeker een aanrader. De Deense hoofdstad heeft veel te bieden maar is minder druk dan de meeste Europese supersteden, ideaal dus. De stad staat bekend als de gelukkigste stad ter wereld, is fietsvriendelijk en gemakkelijk te bezoeken vanuit Nederland. Wil je een keer wat anders, dan is Kopenhagen een aanrader. De vriendelijke mensen en de vrolijke kleuren van de gebouwen in de stad zijn zeker dingen die je een keer ervaren en gezien moet hebben.

Vervoer naar Kopenhagen

Kopenhagen is met de auto gemakkelijk te bereiken. Afhankelijk van waar je in Nederland woont kost het je zo’n 7 á 8 uur om naar Kopenhagen te rijden. Om Kopenhagen te bereiken moet je door Duitsland heenrijden. Let hierbij op dat je in veel Duitse steden een milieusticker nodig hebt. Check dit voor je reis en bestel de sticker bij de ANWB. Daarnaast kan het zijn dat je in Denemarken tol moet betalen. Een andere manier is om vanuit Nederland naar Puttgarden in Duitsland te rijden en vanaf daar de veerboot naar Rödby te nemen. Let op, vanaf daar is het nog iets meer dan anderhalf uur rijden naar Kopenhagen. Deze manier is verstandiger als je dicht bij de Duitse grens woont dan wanneer je bijvoorbeeld in Amsterdam woont.

Je kunt er ook voor kiezen om het vliegtuig naar Kopenhagen te nemen. Dit is uiteraard de snelste manier, het is minder dan anderhalf uur vliegen. Het nadeel van deze manier is dat je zonder auto zit, je zult er dus een moeten huren of je bent afhankelijk van het openbaar vervoer.

Je kunt ook de FlixBus naar Kopenhagen nemen. Dit is een erg goedkope manier, tickets zijn al beschikbaar van 32 euro. Het is echter wel een lange zit, namelijk zo’n 14 uur. Onderweg heb je dan echter wel de mogelijkheid om te genieten van de omgeving.

Zie ook:  Stedentrip Dubai

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

Er valt veel te beleven in Kopenhagen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kleurrijke koopmanskade van Nyhavn. Dit is het visitekaartje van de stad, beroemd om zijn kleurrijke huizen. Voor families met kinderen is een bezoek aan het Tivoli een goed idee. Dit is een van de oudste pretparken ter wereld. Bezoek de houten achtbanen of de klassieke botsauto’s. Let op, je betaald geen entreegeld voor elke losse attractie. Hét symbool van Kopenhagen is het standbeeld van de kleine zeemeermin. Dit standbeeld wordt door miljoenen mensen bezocht en is erg indrukwekkend. Winkelen doe je aan de Ströget waar je vele internationale en minder bekende Deense winkels vindt. Voor de sportliefhebbers is een bezoek aan het stadion van FC Kopenhagen of aartsrivaal Brøndby ook zeker de moeite waard. Kopenhagen is fietsvriendelijk, een stadstocht valt dan ook sterk aan te raden. Ook een aanrader wat Kopenhagen betreft is de Ronde Toren. Deze Rundetårn staat in het midden van het centrum van Kopenhagen en doet dienst als het oudste observatorium van Europa. Bestijg de trappen van deze bijna 35 meter hoge toren en bekijk ’s nachts de sterren die Kopenhagen doen oplichten.

Overnachten in Kopenhagen

Kopenhagen beschikt over een ruim aanbod van dure en goedkopere hotels. Een hotel vinden zal hier geen opgave zijn. Kies er bijvoorbeeld voor om te overnachten in het oude centrum van de stad of overnacht in Nørrebro als je opzoek bent naar een goedkopere optie. Dit is een hippe buurt met vele etniciteit. Je kunt er ook voor kiezen om in een Bed & Breakfast te overnachten of om een vakantiehuisje te huren door middel van AirBnb. Je kunt natuurlijk ook een huisje huren bij een van de vele vakantieparken in en rondom de stad. Hierbij behoort het boeken van een vakantie en je vakantiehuisje als uitvalsbasis gebruiken voor een stedentrip natuurlijk ook tot de mogelijkheden.