Stedentrip Londen

Wanneer je op stedentrip gaat dan is Londen zeker een aanrader. Toegegeven, één en ander is wat lastiger en duurder geworden sinds de Brexit, maar alsnog heeft Londen je als stad zeer veel te bieden. Wissel je Euro’s van te voren even om in Ponden en je kunt met een gerust hart op pad.

Vervoer naar Londen

Wanneer je naar Londen op stedentrip wilt, dan is de snelste manier van reizen uiteraard met het vliegtuig. Eigenlijk kost je dit nauwelijks tijd. Dat klinkt misschien gek, maar een vlucht naar Londen duurt ongeveer een uur en door het tijdsverschil van een uur in Engeland ten opzichte van Nederland kom je dus op ongeveer dezelfde tijd aan als je vertrekt. Je kunt een vlucht naar Londen boeken vanaf Schiphol, maar ook vluchten vanaf Rotterdam en bijvoorbeeld Eindhoven zijn een mogelijkheid. Vergelijk goed de kosten van de verschillende tickets en maak de voor jou gunstigste keuze.

Veerboot

Een andere mogelijkheid om naar Londen te reizen is per veerboot. Je kunt met de veerboot vanaf Hoek van Holland vertrekken. De veerboot komt aan in Harwich en doet er overdag zo’n zes en een half uur over. Je kunt ook ’s nachts de veerboot nemen, maar dan duurt de reis zo’n 2,5 uur langer. Je kunt ook besluiten om eerst met het openbaar vervoer of met de auto naar Calais te reizen, op een uurtje van Parijs. Daar ben je dan weliswaar extra tijd aan kwijt, maar de duur van de overtocht is aanzienlijk korter: anderhalf uur ongeveer. Daarnaast is een ticket voor een overtocht ook een stuk goedkoper ten opzichte van een ticket van Hoek van Holland naar Harwich. Ook heb je nog de keuze om vanaf Duinkerken met de veerboot naar Dover te varen. De reis duurt dan ongeveer 2,5 uur. Duinkerken ligt dichter bij Nederland en het is er minder druk dan in Calais. Wil je dus graag een rustige overtocht zonder veel oponthoud, dan is deze overtocht een goede optie.

Zie ook:  Minsk

Trein

Vanaf Calais kun je ook per trein naar Engeland reizen, namelijk via de Kanaaltunnel, die ruim 50 kilometer lang is. Met een Eurostart-trein kun je opstappen in Amsterdam of Rotterdam en reis je dus gewoon vanuit Nederland.

Aandachtspunt

Let er met het reizen per veerboot en per trein wel goed op dat je nog niet in Londen bent wanneer je aankomt. Je moet dan nog met de trein of bus doorreizen naar Londen. De snelste manier om naar Londen te reizen is dus met het vliegtuig.

Bezienswaardigheden in Londen

Londen heeft als stad een hoop te bieden voor mensen die van stedentrips houden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de London Eye, het grootste reuzenrad van de wereld. Stap in één van de bakjes en geniet van een prachtig zicht over de mooie stad aan de rivier de Thames. Een bezoek aan Buckinham Palace is ook zeker de moiete waard. In de zomermaanden kun je deze residentie van koningin Elizabeth II bezoeken en bewonderen. Naast monumenten en bezienswaardigheden heeft Londen natuurlijk een keur aan winkels en eetgelegenheden waar je naar hartenlust kunt winkelen, eten, drinken en uitgaan.

Overnachten in Londen

Voor een overnachting in Londen heb je in deze hoofdstad van Engeland keuze uit verschillende opties. Er zijn uiteraard voldoende luxe en minder luxe hotels waar je terecht kunt voor een overnachting, maar in Londen tref je ook veel Bed & Breakfast voorzieningen aan waar je de nacht door kunt brengen. Wanneer je echt iets mee wilt krijgen van de Engelse mensen en de cultuur, dan is dit zeker een goede optie. Tip! Bij het ontbijt kun je vaak kiezen tussen een European Breakfast en een English Breakfast. Ga eens voor dit laatste en geniet tijdens je ontbijt van witte bonen in tomatensaus, ei, bacon en worstjes. Je legt daarmee een stevig bodem voor de rest van de dag. Er zijn veel hotels met creditcard maar ook hotels zonder creditcard, dus er is altijd iets voor jou beschikbaar.