Stedentrip Milaan

Van plan om op stedentrip te gaan? Dan is Milaan zeker een aanrader. De tweede stad van Italië ligt in een van de meest ontwikkelde gebieden van het land en staat ook wel bekend als de modehoofdstad van de wereld. Vanuit Nederland is de stad gemakkelijk per auto, per vliegtuig of met het openbaar vervoer te bereiken en er is voor ieder wat te doen in de stad.

Vervoer naar Milaan

Wanneer je zo snel mogelijk op je bestemming wil aankomen is het vliegtuig de snelste manier. Vanaf Schiphol kost het je zo’n 1 uur en 40 minuten om naar Milaan te vliegen. Houd hierbij goed rekening met de prijzen van de tickets én wanneer je vertrekt. In September zijn tickets bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen in mei, juli en augustus.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de auto naar Milaan te gaan. Echter moet je dan wel rekening houden met een lange reistijd van zeker 11 uur. Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat je onderweg naar Italië verschillende keren tol moet betalen. Vanwege de hoge benzinekosten en de lange reistijd is dit niet de meest verstandige optie. Als je niet met het vliegtuig wil gaan is het echter een goed alternatief. Als je met de auto gaat heb je wel het voordeel dat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer in Milaan.

Daarnaast kun je ook met de trein naar Milaan reizen. Houdt hierbij rekening met een lange zit, het kost je namelijk zo’n 14 á 18 uur. Houdt hier bij goed rekening met de verschillende prijzen van de tickets en het type trein waarmee je reist.

Bezienswaardigheden in Milaan

Voor de liefhebbers van kunst en prachtige gebouwen valt er genoeg te beleven in Milaan. Bezoek 1 van de vele musea in de stad of breng een bezoek aan de beroemde kathedraal van Milaan. Ook kan je een bezoek brengen aan het wereldberoemde La Scala theater. Boek een reservering voor een rondleiding of bezoek een voorstelling. In Milaan bevindt zich ook éen van de beroemdste voetbalstadions ter wereld, namelijk het San Siro stadion. Dit stadion is de thuishaven van aartsrivalen en stadsgenoten Internazionale en A.C. Milan. Wees er echter snel bij, er wordt een nieuw stadion gebouwd ter vervanging van San Siro. Als je van luxe merken houdt is een bezoek aan de ‘gouden vierhoek’ aan te bevelen. Via een fiets/wandeltocht kun je de hoogtepunten van de stad ook goed ontdekken. Breng in Milaan ook zeker een bezoek aan de wijk Navigli, wat bekend staat om de overgebleven stadskanalen. Het is daar zo prachtig, je waant je net in Venetië. Langs de waterkant tref je verschillende gezellige terrassen en restaurantjes aan, waar je heerlijk kunt zitten en eten. Ook de zijstraatjes zijn zeer interessant met leuke winkeltjes en uitkomend op mooie pleinen.

Zie ook:  Stedentrip Parijs

Overnachten in Milaan

Er zijn vele manieren om te overnachten in Milaan. Er is keuze uit zeer veel luxe en minder luxere hotels, waarvan het merendeel Wi-Fi verbinding heeft.                Ook zijn er verschillende Bed & Breakfast. Een bijzondere B&B is ‘La Foresteria’ dat zich bevindt in een villa uit 1927 die volledig is ingericht naar de Milanese stijl van begin 1900. Daarnaast zijn er ook verschillende hostels die zich in het hart van het centrum bevinden. Handig, want dan hoef je niet eerst nog door het drukke verkeer van Milaan. Ook kun je een huisje huren bij een van de vele vakantieparken.