Stedentrip naar Madrid

madrid

Van plan om op stedentrip te gaan? Overweeg dan zeker de Spaanse hoofdstad Madrid. Het is de op 4 na grootste stad van Europa en is zeker een aanrader als je fan bent van hoge temperaturen en goed weer. Veel plekken in het centrum zijn autovrij en de stad kent vele pleinen. Je hebt genoeg ruimte om als toerist de stad te verkennen en de vele bezienswaardigheden die Madrid rijk is te bewonderen.

Vervoer naar Madrid

Je kunt ervoor kiezen om met de auto naar Madrid te gaan. Dit is echter zo’n 1800 kilometer en je moet dan ook rekening houden met een reistijd van 18 tot 20 uur. Hierbij ga je dwars door België en Frankrijk heen. Vanaf het punt waar je Spanje binnenrijd is het nog zo’n 5 uur rijden naar Madrid. Houdt er rekening mee dat je op deze route verschillende keren tol moet betalen. Vanwege de hoge benzinekosten zal dit je ook veel geld kosten. Daarnaast zul je onderweg ook vele pauzes in moeten plannen om te rusten. Je hebt wel het voordeel dat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer in de stad. Maar qua kosten en tijd is de auto misschien niet de meest ideale manier om naar Madrid af te reizen.

Je kunt ook de bus nemen naar Madrid. Dit is wel een extreem lange zit, je bent namelijk meer dan een hele dag onderweg. Met de FlixBus kun je voor verschillende prijzen naar Madrid reizen. Je kunt goedkoper reizen door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en door buiten de spits te reizen.

Reizen via de trein is ook mogelijk. De reistijd is dan een stuk korter, namelijk zo’n 16 tot 20 uur. Treintickets zijn er in vele verschillende prijzen. Tickets via de internationale trein van Amsterdam naar Madrid zijn wel vrij prijzig.

Zie ook:  Stedentrip Valencia tips

De snelste manier om Madrid te bereiken is uiteraard door gebruik te maken van het vliegtuig. Vanaf Schiphol ben je ongeveer 2 uur en 30 minuten onderweg. Opvallend is dat tickets in augustus het goedkoopste zijn. Ga je echter een maand eerder in Juli, dan zijn tickets het duurst. Vanaf de luchthaven is het nog 12 kilometer tot het centrum van de stad.

Bezienswaardigheden in Madrid

Een populaire bezienswaardigheid in Madrid is het Koniklijk Paleis van de koning van Spanje. Kies voor een rondleiding om bezichtig het imposante gebouw van buitenaf. Madrid staat natuurlijk bekend om haar voetbalclubs. Bezoek een wedstrijd in het Bernabéu van de bekendste voetbalclub ter wereld, Real Madrid of bezoek juist de rivaal Atlético. Madrid bevat vele pleinen maar het Plaza Mayor is het bekendste van de stad. Het heeft een grote geschiedenis en bevat vele winkeltjes en restaurants. Op dit plein worden vele evenementen gehouden. Daarnaast bevat de stad vele musea en kan je kiezen voor een stadstour met een gids. Hoe je van rust en natuurschoon? Bezoek dan Jardines del Buen Retiro, ook wel het Parque del Buen Retiro genoemd. Hier heb je bijna 120 hectare aan groen, met vele tuinen, een roeivijver en een prachtig glazen paleis.

Overnachten in Madrid

Overnachten doe je in Madrid natuurlijk in een van de vele hotels. Kies je voor de drukte in het hartje centrum of ga je juist voor de rust in een van de buitenwijken? Je keuze kan natuurlijk ook afhangen van de prijs, aangezien de hotels in het centrum vaak duurder zijn. Daarnaast kun je kiezen voor een Bed & Breakfast of voor 1 van de vele vakantieparken in en om het centrum van Madrid. Sommige van deze parken hebben een prachtig uitzicht op de stad en zijn een prima uitvalsbasis voor een stedentrip Madrid.