Stedentrip Rome

Rome, de stad waar een groot deel en onze cultuur is ontstaan, is een ideale stad om in een paar dagen te bezichtigen. Een stedentrip Rome is dan ook echt een aanrader. Veel mensen spreken vol bewondering over de schoonheid van de stad, maar om écht een goed beeld van de stad te krijgen moet je de stad zelf ‘beleven’.

Vervoer naar Rome

De snelste manier om in Rome te komen is uiteraard met het vliegtuig. Je kunt vanaf verschillende luchthavens in Nederland verstrekken naar de Italiaanse hoofdstad en hebt daarbij de keuze uit verschillende vliegmaatschappijen. Zorg ervoor dat je de prijzen van deze maatschappijen goed vergelijkt, want er zit soms een groot prijsverschil in tickets. Daarbij maakt het uiteraard ook uit of je doordeweeks of in het weekend vliegt. Je boekt al een retourvlucht voor een prijs van rond de €150, dus vliegen naar deze mooie stad is relatief goedkoop. Qua tijd ben je iets meer dan 2 uren kwijt voor een vlucht naar Rome, dus je bent ook nog redelijk snel op je plaats van bestemming.

Eigen vervoer

Wanneer je met de auto naar Rome gaat, dan kun je natuurlijk je eigen tijd en je reis indelen. De vraag is wel of het met de huidige benzineprijzen een verstandige keuze is. Je legt al gauw een slordige 1700 kilometer af voordat je in Rome bent en bent zo’n 16-17 uur onderweg. Reken je de brandstofkosten en de kosten voor eventuele versnaperingen onderweg, dan kom je al snel in de buurt van de kosten van een vliegticket.

Openbaar vervoer

Met de trein reis je redelijk voordelig, maar het nadeel is dat je ook dan vrij lang onderweg bent. Vanaf de grote steden in Nederland kom je dan na een reis van 15 tot 20 uren aan op je plaats van bestemming. Voor de bus geldt eigenlijk min of meer hetzelfde. De kosten zullen wat beneden die van een vliegticket liggen, maar je bent dus tot 10 keer zo lang onderweg. Wanneer je alle tijd hebt en wilt genieten van de reis onderweg een goede optie, maar wanneer je zo snel mogelijk in Rome wilt zijn dus niet.

Zie ook:  Wenen: de prachtige hoofdstad van Oostenrijk

Bezienswaardigheden in Rome

De Trevifontein en de Spaanse trappen bij piazza di Spagna zijn hier een goed voorbeeld van. Ga deze monumenten uiteraard bezoeken, maar blijf uit de fontein en ga niet op de trappen of de rand van de fontein zitten. Je zult direct een waarschuwing krijgen en vermanend toegesproken worden. Voor de rest heeft Rome natuurlijk nog tal van andere bezienswaardigheden: Vaticaanstad, de Sixtijnse Kapel, de Sint Pietersbasiliek, het Colosseum uiteraard en nog heel veel meer.

Overnachten in Rome

Tijdens je stedentrip Rome moet je natuurlijk ook ergens overnachten, want in een dag Rome kun je lang niet alles zien wat je wilt zien. Wil je alle bekende monumenten van de stad zien, dan is het misschien verstandig om een hotel te boeken dat in de buurt ligt van deze wonderen. Goede Rome hotel tips zijn de hotels Residence Palazzo al Velabro en Borromeo die je in het centrum van de stad aantref. De meeste prominente bezienswaardigheden liggen dan binnen bereik. Uiteraard heb je nog meer verschillende mogelijkheden om in Rome te overnachten; je kunt een sfeervolle en karakteristieke Bed & Breakfast of een comfortabel vakantiehuisje boeken. Aangezien Rome een drukke stad is, is het wel aan te bevelen om je verblijf op voorhand te boeken. Kijk dus goed of er rond de data van je heen- en terugreis genoeg mogelijkheden zijn om ergens te overnachten.