Stedentrip Valencia tips

Heb jij het idee om een stedentrip te plannen naar Valencia, dan is dit een absolute aanrader! Niet alleen is dit het land van de sinaasappels, maar vind je hier tal van prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, waarvan je verbaasd zult zijn hoe groot deze zijn. Doordat Valencia alles te bieden heeft, is deze stad immens populair als bestemmen voor een stedentrip. Wanneer je in het centrum zit, dan ben je in no-time bij het strand, maar ook binnen enkele minuten in het historische stadscentrum. Kortom, een echte aanrader dus! Ga jij binnenkort op stedentrip Valencia, dan hebben wij een aantal te gekke tips voor je.

Fietsen

Je zult je vast afvragen waarom het aangeraden wordt om te gaan fietsen in Valencia. Toch is dit een absolute aanrader. Wel is het verstandig een Nederlandse gids mee te nemen. Een gids weet namelijk exact waar alle mooie plekjes zijn te vinden en kan je hierover ook het nodige vertellen. Een gemiddelde fietstocht door Valencia duurt gemiddeld 3 uur en gedurende deze tocht zal je zowel het oude stadscentrum als het nieuwe centrum zien. Ook fiets je door de kilometerslange inmiddels drooggelegde rivierbedding waarna je aan het eind van de toch kunt genieten van een heerlijk verfrissend drankje op één van de gezellig terrasjes. 

Zie ook:  Stedentrip Londen

Hop on hop off

Wil jij op je gemak alles zien wat Valencia te bieden heeft, dan is hop on hop off een absolute aanrader. Dit is een bus die door heel Valencia rijdt en waar jij bij allerlei haltes eenvoudig kunt op- of uitstappen. Zo kun je helemaal zelf bepalen welke bezienswaardigheden je graag wilt zien en welke je eventueel zou willen overslaan. Je kunt ervoor kiezen een ticket te kopen voor 24 uur, maar ook 48 uur behoort tot de mogelijkheden. Dus ga jij liever met de bus in plaats van met de fiets, dan is dit een absolute aanrader.

Strand

We kunnen ons heel goed voorstellen, dat je na één of meerdere dagen alles te hebben gezien wel even toe bent aan wat rust. Het prachtige strand van Valencia is hiervoor bij uitstek geschikt. Vooral wanneer je in de zomermaanden gaat, kan de temperatuur hier oplopen tot soms wel 35 graden. Dan is het wel zo fijn dat je even verkoeling kunt zoeken in de zee. Kortom, Valencia is de perfecte stad voor een stedentrip. Het heeft voor ieder wat wils en is op slechts twee uur vliegen van Nederland.